E-book spreekuur

Lukt het maar niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Onze e-book adviseurs geven je graag persoonlijke, een-op-een uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Waar en wanneer is het e-book spreekuur?

Centrale Bibliotheek
(Wisselstraat 8).
- Elke donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Let op: niet op donderdag 2, 9 en 16 augustus. 
Neem evt. je eigen laptop, tablet of e-reader mee en meld je bij de servicebalie.

Bibliotheek Risdam (Huesmolen 60). 
- Elke vrijdagavond van 18:30 tot 20:00 uur.
Neem evt. je eigen laptop, tablet of e-reader mee en meld je bij de servicebalie.

Bibliotheek Kersenboogerd (Betje Wolffplein 216). 
- Elke vrijdagavond van 18:30 - 20:00 uur
Neem evt. je eigen laptop, tablet of e-reader mee en meld je bij de servicebalie.

! BELANGRIJKE informatie voordat je langs komt!
- Maak voordat je komt een webaccount aan op onlinebibliotheek.nl/e-books (houd je bibliotheekpas bij de hand). Je kunt ook eerst even lezen hoe het moet en wat het inhoudt. Het aanmaken van de webaccount van te voren voorkomt onnodig wachten en tijdverlies in de bibliotheek.
Neem de inloggegevens van deze account mee naar onze adviseurs in de bibliotheek. Deze (gebruikersnaam en wachtwoord) heb je nodig om je e-books te kunnen downloaden.
- Heb je een e-reader? Zorg dat Adobe Digitale Editions is geinstalleerd op je e-reader. Hoe dit moet en waarom dit nodig is kun je hier lezen. Zonder Adobe Digital Editions is het niet mogelijk om de e-books op je e-reader te downloaden.
- Neem (indien mogelijk) je e-reader, smartphone of tablet mee.         

Met je bibliotheekabonnement kun je op dit moment zonder extra kosten e-books lenen. De uitgebreide collectie e-books wordt landelijk aangeboden. Je kunt ze lezen op je e-reader, smartphone, tablet of computer. Je maakt eenmalig een webaccount aan en downloadt de e-books vanuit je luie stoel. In de e-bookcollectie vind je duizenden titels: literaire romans, thrillers, kinderboeken, poëzie en natuurlijk non-fictie over bijvoorbeeld werk en studie, geschiedenis en politiek, mens en maatschappij.

 

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr