Activiteiten

Bibliotheek Hoorn organiseert verschillende activiteiten om meer over boeken of schrijvers te weten te komen, maar ook om bijvoorbeeld (beter) te leren lezen, schrijvers te ontmoeten of een taal te leren.

Houd onze activiteiten agenda in de gaten om niks te missen!

Nationale Voorleesdagen

De kleine walvis geschreven door Benji Davies is verkozen tot het Prentenboek van het Jaar 2017. Het boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. Een feestje voor peuters, kleuters én hun (groot) ouders!

Lees meer over de Nationale Voorleesdagen

VoorleesExpress

Voorlees express

Bibliotheek Hoorn is partner van de VoorleesExpress, waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door vrijwilligers.

Lees hier meer over de VoorleesExpress

Mijn Bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

18 januari

Digisterker - omgaan met de digitale overheid

Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids) diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker in Bibliotheek Hoorn helpt je op weg.

10:00 - 11:30
22 januari

Samen kijken naar Kunst

Kunsthistorica Juliette Verhofstad neemt je wekelijks mee op kunstreis langs diverse onderwerpen. Kunststijlen, kunstenaars, thema's of technieken kunnen allemaal aan bod komen. Deze cursus is een samenwerking met De Blauwe Schuit.

14:00 - 15:30
24 januari

Inloopspreekuur Visio

Centrale Bibliotheek. Voor als je slechtziend  bent en lezen moeilijk is of niet meer gaat. Vanaf februari ook in andere vestigingen. 

10:00 - 12:00
24 januari

Inloopspreekuur Visio

Bibliotheek Risdam. Voor als je slechtziend bent en lezen moeilijk is of niet meer gaat.

13:30 - 15:30
25 januari

De Broekriem: Hoe verkoop ik mijzelf krachtig?

Tijdens deze interactieve workshop leert gedragstrainer Bob van der Weijden je hoe je jezelf goed presenteert tijdens een sollicitatie- of netwerkgesprek.

09:15 - 12:00
27 januari

Dans je boek uit!

Deze voorstelling komt te vervallen. 

10:00 - 10:45
27 januari

Dans je boek uit!

Niks is leuker dan een boek aan den lijve te beleven! Kom je ook naar de dansworkshop tijdens de Nationale Voorleesdagen in de Centrale Bibliotheek?

11:15 - 12:00
30 januari

Inloopspreekuur Visio

Bibliotheek Kersenboogerd. Voor als je slechtziend  bent en lezen moeilijk is of niet meer gaat. Elke laatste woensdag van de maand in een van onze vestigingen.

13:30 - 15:30
03 februari

Dans je boek uit!

Deze voorstelling komt te vervallen.

10:00 - 10:45
03 februari

Dans je boek uit!

Niks is leuker dan een boek aan den lijve te beleven! Kom je ook naar de dansworkshop tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek in de Kersenboogerd?

11:15 - 12:00
1 2 3