Samen kijken naar Kunst

Reeks van kunstlezingen


01 okt

 

 Art Deco: De ‘roaring twenties’ is het tijdperk van de jazz, de swing, de filmindustrie en de Art deco. De naam Art Deco is ontleend aan de grote expositie in Parijs (1925) voor moderne decoratieve kunst, de “Exposition des Arts décoratifs et Industriels modernes”.  Ontwerpers grijpen deels terug op de kunst van het ambacht, maar tegelijkertijd maken zij gebruik van de ontwikkelingen die door de machine mogelijk worden gemaakt.

Bij de Art Deco maakt de vloeiende lijn plaats voor geometrische motieven. Zigzagpatronen en heldere kleuren voeren de boventoon. De invloed van het kubisme, futurisme en Egyptische kunst speelt een grote rol. Behalve de toegepaste kunst is de architectuur in deze periode van groot belang. De wolkenkrabber wordt het toppunt van Amerikaanse vormgeving.  Denk aan de Woolworth building, het Rockefeller center en de Chrysler building, met decoraties die geïnspireerd zijn op de automobielindustrie.

De andere lezingen in deze reeks in het najaar zijn op 3 september, 17 september, 15 oktober, 29 oktober, 12 november, 26 november en 10 december.

Locatie: Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8, Hoorn
Entree: € 5 per keer (contant voldoen voorafgaand aan de lezing), incl. koffie en thee

Aanmelden kan hier o.v.v. naam en aantal personen

14:00 - 15:30

Bibliotheek Hoorn, Wisselstraat 8, Hoorn

Prijs: € 5,00

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr