CoderDojo

programmeren voor kinderen


13 okt
CoderDojo

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende bijeenkomst!

Het is zover, de eerste CoderDojo start in bibliotheek Hoorn. Een CoderDojo is een maandelijkse bijeenkomst waar jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar welkom zijn om te leren programmeren. Denk dan aan websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken, alles kan wat in software kan. 

Kinderen van nu groeien op in een veranderende wereld. Ze hebben in de toekomst andere vaardigheden nodig, omdat ook banen en technieken om ons heen veranderen. Dit noemen we de 21e eeuwse vaardigheden, leren samenwerken, creativiteit, probleemoplossend vermogen en computational thinking zijn daar een aantal van. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daarvoor terecht bij de Coderdojo.

Voor de allereerste CoderDojo in bibliotheek Hoorn beginnen we in het programma Scratch. Dat is een programma waarin we in twee uur een game gaan maken. Ouders zijn ook van harte welkom om mee te programmeren en als je een laptop hebt neem die vooral mee. Geen laptop, geen nood, neem wel een USB stick mee om je werk op te slaan. Deelname is gratis, wel even een plek reserveren via onze site. Dan gaan we samen ontdekken wat je allemaal met een computer kunt doen!

14:00 - 16:00

Wisselstraat 8

Gratis

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr