CoderDojo VOLGEBOEKT

programmeren voor kinderen


10 nov
CoderDojo

Deze CoderDojo is volgeboekt! Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de eerstvolgende bijeenkomst!

Er is een CoderDojo in bibliotheek Hoorn! Een CoderDojo is een maandelijkse bijeenkomst waar jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar welkom zijn om te leren programmeren. Denk dan aan websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken, alles kan wat in software kan. 

Kinderen van nu groeien op in een veranderende wereld. Ze hebben in de toekomst andere vaardigheden nodig, omdat ook banen en technieken om ons heen veranderen. Dit noemen we de 21e eeuwse vaardigheden, leren samenwerken, creativiteit, probleemoplossend vermogen en computational thinking zijn daar een aantal van. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daarvoor terecht bij de Coderdojo.

Deze keer gaan we weer programmeren in Scratch en games ontwikkelen. Scratch is een programma waarin we in twee uur een game gaan maken. Deelname is gratis, wel even een plek reserveren via onze site. Dan gaan we samen ontdekken wat je allemaal met een computer kunt doen!

14:00 - 16:00

Wisselstraat 8

Gratis

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr