CoderDojo

programmeren voor kinderen


12 jan
CoderDojo


Er is een CoderDojo in bibliotheek Hoorn! Een CoderDojo is een maandelijkse bijeenkomst waar jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar welkom zijn om te leren programmeren. Denk dan aan websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken, alles kan wat in software kan. 

Kinderen van nu groeien op in een veranderende wereld. Ze hebben in de toekomst andere vaardigheden nodig, omdat ook banen en technieken om ons heen veranderen. Dit noemen we de 21e eeuwse vaardigheden, leren samenwerken, creativiteit, probleemoplossend vermogen en computational thinking zijn daar een aantal van. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daarvoor terecht bij de Coderdojo.

Deze keer gaan we weer programmeren in Scratch en games ontwikkelen. Scratch is een programma waarin we in twee uur een game gaan maken. Deelname is gratis, wel even een plek reserveren via onze site. Dan gaan we samen ontdekken wat je allemaal met een computer kunt doen!

Kun je niet wachten? Maak je eigen Scratch project en laat het project zien in de CoderDojo!

Deze CoderDojo is reeds volgeboekt, maar we gaan in januari weer van start met nieuwe CoderDojo's. Wil je hiervan op de hoogte gehouden worden, meld je dan hier aan, dan zorgen we dat je op een lijst wordt geplaatst en da je een mail krijgt over de volgende CoderDojo.

14:00 - 16:00

Wisselstraat 8

Gratis

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr