Studeren en werken in de bibliotheek

studerenStuderen of werken kan prima in de Bibliotheek. Het is een goede plek om ongestoord te werken en eventueel af te spreken met je studiegenoten. Ook als je geen lid bent van Bibliotheek Hoorn kun je in al onze vestigingen werken op een PC en gebruik maken van de speciale databanken. In de Risdam en in de binnenstad (Wisselstraat) is gratis Wifi.

In de Centrale vestiging zijn speciale studie- en werkplekken ingericht op de bovenverdieping.  Er zijn kluisjes beschikbaar voor je waardevolle spullen en je kunt beneden in het Leescafé een kopje koffie of thee bestellen. Ook kun je daar terecht voor een tosti. Werk je liever op je eigen laptop, notebook of tablet? Alle studieplekken hebben een stopcontact, zodat je je eigen laptop kunt gebruiken. Bovendien heb je direct toegang tot de uitgebreide collectie van de bibliotheek.

Tarieven computergebruik

 Leden

 eerste uur gratis,  daarna 
 € 0,75 per kwartier

 per
 dag

 Niet-
 leden  

 € 0,75   per
 kwartier

 

 

 

 

 

Lezen onder het genot van koffie

leescafe

Kom naar Het Leescafé in de Centrale Bibliotheek!

Je kunt hier terecht voor een lekker kopje koffie of thee met een kleine versnapering. Het is een prettige ontmoetingsplek waar je een uitgebreide collectie tijdschriften kunt vinden en landelijke en regionale kranten kunt lezen. Openingstijden Leescafé.

WiFi

In al onze vestigingen heb je in het hele gebouw gratis WiFi. Je hebt geen wachtwoord nodig. Wij hanteren een reglement voor het gebruik van internet, wifi en computers in onze bibliotheek.

Computergebruik

In elke vestiging staan computers.

Op deze computers kun je gebruik maken van internet en andere gangbare programma's als Word, Excel en PowerPoint. Lees hier meer over privacy m.b.t. computers in de bibliotheek

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Tarieven printen & kopiëren

De tarieven van printen en kopiëren zijn:

 Kopie (zwart/wit) A4
 € 0,10
 Kopie (zwart/wit) A3  € 0,20  
 Kopie (kleur) A4  € 0,50
 Kopie (kleur) A3  € 1,-
 Print (zwart/wit)  € 0,10
 Print (kleur)  € 0,50

 

 

 

 

 Je kunt alleen printen vanaf de vaste computers van de bibliotheek.

Veilig werken met de computer

Wanneer je in de Centrale Bibliotheek of Risdam gebruik maakt van WiFi, ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je computer, tablet of smartphone. Zorg ervoor dat je een goede firewall en een goed anti-virus programma hebt geïnstalleerd.