Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

 

Elke dag wordt er om 16:00 voorgelezen uit een spannend boek. We lezen voor uit Gruwelijk grappige griezelverhalen van Tosca Menten en uit Monsters en griezels van Saskia Halfmouw. Voor de kleintjes hebben we spannende prentenboeken om uit voor te lezen. (Let op: de bibliotheek in de Risdam en de Kersenboogerd zijn op maandagmiddag gesloten, maar de centrale bibliotheek is wel open.)

Er kan volop geknutseld worden. Van spoken tot spinnen tot andere griezels. (We zorgen dat er elke dag een zelfstandig uit te voeren knutselactiviteit klaar ligt.)

In de bibliotheek Kersenboogerd organiseren we in samenwerking met Kunstcentrum de Blauwe Schuit de Kinderboekenweek knutselworkshop, die past bij het verhaal van Platte Thijs. Het verhaal van Platte Thijs wordt behandeld in de lesbrief voor de basisscholen die we samen met de Westfriese Bibliotheken ontwikkeld hebben. Kinderen kunnen met hun klas, maar ook individueel op onderzoek naar wat er met Platte Thijs gebeurd is. Ook kinderen die niet met de lesbrief op school werken zijn van harte welkom om mee te doen op 11 okt. Meld je meteen aan.   

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr