Stagiair(e) Content Marketing Communicatie

We hebben op dit moment een stagevacature voor de afdeling Marketing Communicatie.

De Bibliotheek Hoorn is van een Huis van Boeken het Huis van Ontwikkeling geworden. Een verbindend en inspirerend kenniscentrum met veel samenwerkingspartners in en om Hoorn. Iedereen doet er toe want de samenleving verandert voortdurend.

De Bibliotheek Hoorn werkt met een helder marketingcommunicatieplan en Ons kompas voor de toekomst. Hierin speelt content marketing een grote rol. Een mooie uitdaging voor een HBO student die een bovenmatige interesse heeft in content productie. Doel hiervan is om klanten langer vast te houden, te boeien en te binden en ze op de hoogte te brengen van de activiteiten en functies van de bibliotheek.

Je analyseert het huidige communicatie beleid, vergaart doelgroep inzichten en brengt customer journeys in kaart. Je ontwikkelt aan de hand van doelstellingen en het marketingplan een content planner. 

Content productie
Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de content waaronder redactie voeren en het schrijven van teksten. Alsmede het verspreiden van deze content via verschillende communicatiekanalen als social media, website, nieuwsbrief en e-mail. De content die je produceert is daarnaast geoptimaliseerd voor zoekmachines. Ook breng je relevante lokale- en/of vakinhoudelijke media in kaart waarmee je in contact treedt en schrijf je persberichten.

We zoeken jou!
Een ondernemende stagiaire met een opleiding op minimaal HBO-niveau in communicatie, journalistiek of media. Je hebt goede contactuele eigenschappen, bent nieuwsgierig, creatief, proactief, zelfstandig en enthousiast. Je kunt teksten schrijven, bent actief op internet en met social media en bedreven in het maken van verbindingen. Je hebt lef en overtuigingskracht, durft te adviseren en kunt ideeën ook concreet omzetten in acties. Goede taalvaardigheid is belangrijk.

Wat wij bieden
Een leerzame zelfstandige stageperiode in een klein team met een informele werksfeer waarbij je de kans krijgt om een heel eigen inbreng te hebben. Er is een stagevergoeding beschikbaar. De periode en startdatum kan in overleg bepaald worden en is voor 36 uur per week. 

  • Ben je opzoek naar een stage met verantwoordelijkheid?
  • Ruimte om je ideeën vorm te geven?
  • Wil je praktijkkennis en ervaring opdoen?

Locatie
Hoorn

Reageren
Mail je motivatie met CV t.a.v. Milet Verberne.
Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met Milet Verberne op 0229-285792.

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr