Stagiair(e) Evenementen & Communicatie

De samenleving verandert voortdurend en de Bibliotheek Hoorn verandert mee. Vanzelfsprekend. Als onafhankelijke maatschappelijke organisatie zijn wij er immers om antwoord te bieden op vragen vanuit de samenleving. En we zoeken vooral samen naar antwoorden in een samenleving die steeds meer van mensen vraagt.

De Bibliotheek Hoorn maakt ontwikkeling mogelijk voor iedereen. Daarom stimuleren we verbeeldingskracht, kennis en cultuur. Als onafhankelijke organisatie bieden we laagdrempelige ontmoetingsplekken, zowel fysiek als digitaal. We geloven in de kracht van verbinding en besteden extra aandacht aan taalvaardigheid en mediawijsheid: volgens ons dé randvoorwaarden voor zelfredzaamheid en ontwikkeling. Zo kun je volwaardig deelnemen aan deze maatschappij en daar je bijdrage aan leveren.

De Bibliotheek Hoorn maakt deel uit van een breed netwerk van bibliotheekorganisaties. Op lokaal niveau werken we dagelijks voor alle inwoners van Hoorn. Dat doen we onder andere door middel van de inspirerende activiteiten zoals schrijversavonden en workshops, maar ook door inwoners te helpen met werken aan basisvaardigheden zoals taal en digitaal.

Voor ons team Maatschappelijke Bibliotheek en Programmering zoeken we een enthousiaste stagiair(e) Evenementen en Communicatie.

Werklocatie
Hoorn

Periode
Vanaf januari 2019

Functie-inhoud
Je levert een bijdrage aan de Programmering van evenementen bij de Bibliotheek Hoorn: schrijversavonden, evenementen gerelateerd aan de landelijke CPNB-campagnes en aan activiteiten van de Maatschappelijke Bibliotheek: taalcafés, belastingklasjes en aan de ontwikkeling van nieuwe evenementen zoals CoderDojo’s. Ook de daarbij behorende communicatie-gerelateerde werkzaamheden komen daarbij aan bod zoals service e-mailnieuwsbrieven en mediaplanning. Je krijgt alle kans om je communicatie- en organisatie skills in te zetten en verder te ontwikkelen.

Verder onderzoek je de mogelijkheden met betrekking tot mogelijke zakelijke partnerships voor Bibliotheek Hoorn en doe je een online onderzoek (deskresearch) naar het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid (MVO) van een aantal belangrijke bedrijven in Hoorn.

Kortom: een boeiende stageplaats in een organisatie die volop in ontwikkeling is en de mogelijkheid om te leren en werkervaring op te doen. Deze veelzijdige stage valt onder de afdeling Programmering en Maatschappelijke Bibliotheek. 

Competenties
Bij deze stageplek kun je zelf aangeven aan welke competenties je vooral wilt werken. Samen met je begeleider bepaal je je leerdoelen. Competenties waar je bijvoorbeeld mee aan de slag zou kunnen, zijn:

  • Plannen en organiseren
  • Klantgerichtheid
  • Luisteren
  • Resultaatgericht werken
  • Uitdrukkingsvaardigheid

Wij bieden
Je loopt stage binnen het team Maatschappelijke Bibliotheek en Programmering (1 coördinator, 2 projectmedewerkers en 10 vrijwilligers) en je wordt begeleid door de coördinator. Je maakt deel uit van Bibliotheek Hoorn, dat bestaat uit een team enthousiaste collega’s op kantoor, bij publieksservice en bijna vijftig vrijwilligers.

De stageplek is in Hoorn in de Centrale Bibliotheek, Wisselstraat, op vijf minuten lopen van het station van Hoorn.

Heb je belangstelling of wil je meer informatie?
Ben jij de perfecte kandidaat voor deze stageplek? Reageer dan meteen. Wil je meer informatie over deze stageplek? Bel dan met Miranda Rood via 0229-219441.
E-mail ons jouw CV en jouw motivatie en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke stageplek. Jouw gegevens worden altijd beveiligd verstuurd en opgeslagen.

 

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr