Kinderboekenweek

Doe mee!

Tijdens de Kinderboekenweek van 6  tot en met 17 oktober 2021 zetten we kinderen en lezen in het zonnetje. Binnen het thema "Worden wat je wil" organiseren we veel gezellige leesactiviteiten en maken we van lezen een feestje. 

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar: ieder kind kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok….. kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber.

Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Tiril en de toverdrank

Meer over Haaientanden van Anna Woltz.

Het kinderboekenweekgeschenk van 2021 is Tiril en de toverdrank van schrijfster Bette Westera

Bette Westera

Bekijk interview fietstocht Anna Woltz

Bette Westera is de schrijver van Tiril en de toverdrank, het kinderboekenweekgeschenk van 2021.

Leuke workshops en voorstellingen

Annet Schaap over 'De boom met het oor'

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert de Bibliotheek Hoorn workshops en voorstellingen. Hou de agenda van oktober in de gaten!

Aftellen, boekenshowtje en Joshua Douglas promo

Schrijver Joshua Douglas telt af voor de kinderboekenweek, raadt een aantal boeken van collegaschrijvers en zichzelf aan en geeft de tip om op zijn eigen website de verhalengenerator te gebruiken. 

Kinderboekenweeklied

Boeken die je laten nadenken over jezelf en de wereld

Zoek meer boeken over Worden wat je wil in de catalogus