We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.

Let op! Koningsdag, dinsdag 27 april, is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

 

Media Ukkie Dagen

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

26 maart t/m 2 april 2021 zijn het de Media Ukkie dagen! Het gebruiken en genieten van verschillende media brengen we dan extra onder de aandacht. Kan jij ook wel wat leuke tips gebruiken voor je peuter of kleuter? Lees snel verder.

Boekstart

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen! BoekStart laat kinderen van 0 tot 4 jaar van boeken genieten.

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek maakt de mooiste voorleesfilmpjes van de leukste kinderboeken voor kinderen van 0-10 jaar. De verhalen worden ondersteund door de prenten van het boek en klassieke muziek. 

Mediasmarties

Mediasmarties.nl is dé online gids bomvol recensies van kindermedia. Welke app of welk boek past bij de ontwikkeling en interesse van jouw kind?

Hoe beoordeel ik apps voor mijn kind?

Kinderen groeien op in een digitale wereld, ze spelen graag spelletjes op de tablet. Maar hoe weet je nou of een app geschikt is? Dit is een kwestie van je even verdiepen. Met onderstaande tips helpen we je een goede keuze te maken.

Ik wil weten hoe dat moet

Tips voor kinderapps

Het is lastig leuke en goede apps voor kinderen te vinden. De Bibliotheek Hoorn helpt! Hieronder vind je een aantal apps die geschikt zijn voor peuters geselecteerd door ons educatieve team.

Bekijk de apps

Mediadiamant Plezier

Aan media kunnen kinderen op verschillende manieren plezier beleven, bijvoorbeeld door te genieten van leuke en leerzame inhoud of door creatief bezig te zijn met media.

Mediadiamant Samen

Samen bezig zijn met media zorgt voor plezier, maar ook voor veiligheid. Ouders houden zicht op wat hun kind te zien krijgt, terwijl media-ervaringen voor het kind iets worden om met hen te delen.

Mediadiamant Veilig

Via media krijgen kinderen van alles te zien, ook dingen die nog niet geschikt zijn voor hun leeftijd. Filters, goede begeleiding en duidelijke afspraken zorgen ervoor dat het kind media veilig kan gebruiken.

Mediadiamant Inhoud

Media ontwikkelen zich razendsnel. Het is belangrijk dat media aansluiten bij de belangstelling, de kennis en het ontwikkelniveau van kinderen. Daarnaast is het van belang dat media er mooi en aantrekkelijk uitzien, en veilig en makkelijk te gebruiken zijn.

Mediadiamant Balans

Veel ouders willen weten hoeveel tijd hun kind dagelijks aan media mag besteden en waar de grens ligt. Hier zijn geen richtlijnen voor te geven: het is vooral belangrijk dat media één van de, maar niet de enige, activiteiten vormen waar het kind zich dagelijks mee bezig houdt.