Coronamaatregelen

Vanaf 25 september 2021 zijn de coronamaatregelen aangepast. Het coronatoegangsbewijs is niet nodig in de publieke ruimte (waar de boeken staan), maar wel bij evenementen die plaats vinden in de Centrale Bibliotheek op de eerste verdieping in de Salon of het Lokaal (achter gesloten deuren).

Je bent welkom bij de Bibliotheek Hoorn

Iedereen is welkom in de bibliotheek zonder coronatoegangsbewijs.
De bibliotheek is een zogenaamde doorstroomlocatie, dat betekent dat er een doorloop is van bezoekers. Ze komen en ze gaan, zoals in dierentuinen en bij kermissen. Ook is de bibliotheek een belangrijke openbare instelling.

LET OP: Er is een uitzondering.
Namelijk bij bepaalde activiteiten met meerdere bezoekers (een zogenaamd evenement) in de Centrale Bibliotheek. Voor personen van 13 jaar en ouder is een coronatoegangsbewijs en een legitimatiebewijs verplicht bij bezoek aan een evenement in onze zalen in de Centrale Bibliotheek (Salon en Lokaal). Voor deze evenementen moet je altijd reserveren via onze website. Bij het reserveren staat vermeld of je voor jouw activiteit wel of niet een coronatoegangsbewijs nodig hebt. 

Algemene regels en maatregelen:

  • Er zijn plexiglasschermen geplaatst bij de klantenservice.
  • Extra schoonmaakmaatregelen en ontsmettingsmiddelen blijven beschikbaar voor medewerkers en bezoekers.
  • Wanneer bezoekers verkouden zijn of griepklachten hebben, vragen wij hen thuis te blijven.
  • Afstand houden van elkaar wordt nog steeds geadviseerd, we handhaven voorlopig de lijnen op de vloer en de 1,5 meter stickers.

Contact

Heb je nog vragen? De bibliotheek is per e-mail bereikbaar op centrale@bibliotheekhoorn.nl of per telefoon op 0229 - 219 441.