Vragen

 • Hoeveel boeken mag ik meenemen?

  Je mag maximaal 10 boeken of 20 tijdschriften tegelijk lenen. Het maximum van 10 boeken mag je aanvullen met 10 tijdschriften. Dit maximum geldt niet voor dvd's en cd's, hiervan mag je er zoveel tegelijk lenen als je wilt.

 • Ik ben een boek kwijt. Wat gebeurt er nu?

  De bibliotheek zal het boek dan opnieuw aan moeten schaffen. Dat kost natuurlijk geld. Daarvoor krijg je een rekening. Helaas.

 • Mag ik ook gratis cd's en dvd's lenen?

  Cd's en dvd's lenen is helaas niet helemaal gratis. Je betaalt hier leengeld voor. Het is wel goedkoop om een dvd bij de bibliotheek te lenen. Kijk maar eens bij de tarieven.

 • Mag ik ook tijdschriften lenen?

  Jazeker. Je leent ze gratis, voor een periode van drie weken. De meest actuele tijdschriftennummers blijven in de bibliotheek. We hebben veel tijdschriften in de bibliotheek. Zowel voor jongeren als voor volwassenen. Kijk maar eens in ons tijdschriftenoverzicht.

 • Op de boeken staan letters (A, B en C). Wat betekent dit?

  A-boeken zijn voor kinderen tot 6 jaar. B- boeken voor kinderen van 8 tot 12 en C-boeken voor kinderen van ouder dan 12. Het is om jullie te helpen met kiezen. Je pakt natuurlijk gewoon het boek dat jij wilt. Als jij 9 jaar bent en lekker een C-boek wilt lezen is dat prima.

 • Wat kost het om lid te worden?

  Lid worden is tot 18 jaar helemaal GRATIS! Pas als je 18 bent, kost een abonnement geld. Kijk hier voor de tarieven.

 • Wat moet ik doen als ik mijn pasje kwijt ben?

  Heb je je pasje overal gezocht, maar niet gevonden,ga dan eerst naar de balie. Of bel de bibliotheek. Misschien heeft iemand je pasje gevonden en afgegeven aan de balie. Is het pasje nog steeds onvindbaar? Dan kun je voor € 2,50 een nieuwe pas halen.

 • Ik word binnenkort 18 en krijgt nu een acceptgiro binnen, maar ik wil NIET verlengen. Hoe zeg ik het abonnement op?

  Wanneer een bibliotheeklid 18 jaar wordt, krijgt hij/zij automatisch een acceptgiro thuisgestuurd. Het lidmaatschap vervalt vanzelf wanneer deze acceptgiro niet betaald wordt. Je kunt het lidmaatschap natuurlijk ook gewoon aan de balie komen opzeggen.

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij ook profiteren van leuke acties en kortingen en als eerste op de hoogte zijn van onze actviteiten binnen en buiten de bieb? Meld je nu aan!

Nieuwsbrief