Vragen

 • Wat is Mijn Bibliotheek?

  Via MIJN BIBLIOTHEEK regel je je bibliotheekzaken gemakkelijk online. Verlengen, reserveren, je e-mailadres wijzigen of je leenhistorie inzien, je hoeft er je stoel niet meer voor uit. Maar ook je financiële gegevens bekijken of rechtstreeks zoeken en reserveren in de bibliotheekcatalogus is mogelijk.

 • Voor wie is Mijn Bibliotheek?

  Mijn Bibliotheek is alleen toegankelijk als je lid bent van de bibliotheek. Ben je nog geen lid maar wil je dit wel worden? Lid worden worden kan heel gemakkelijk via de website.

 • Hoe krijg ik toegang tot Mijn Bibliotheek?

  Je kunt inloggen via MIJN BIBLIOTHEEK op deze website of op een computer in een van onze vestigingen. Hou je bibliotheekpas bij de hand voor het lidmaatschapnummer. Dit nummer geeft je namelijk samen met een wachtwoord toegang tot Mijn Bibliotheek.

  Wanneer je voor de eerste keer inlogt bij MIJN BIBLIOTHEEK maak je gebruik van een pincode. De pincode bestaat altijd uit vier cijfers: De eerste twee cijfers van je geboortedag en de laatste twee cijfers van je geboortejaar. Bijvoorbeeld: De geboortedatum is 1 november 1974. De pincode wordt dan 0174. 

  Nadat je voor het eerst hebt ingelogd maak je een eigen bedacht wachtwoord aan.

 • Hoe kan ik verlengen?

  Verlengen is mogelijk nadat je bent ingelogd via MIJN BIBLIOTHEEK op de beginpagina van onze website. Verlengen van boeken is gratis. Bij verlengen van materialen waarvoor je een vergoeding betaalt, voldoe je achteraf nogmaals de vergoeding.

  Is het materiaal gereserveerd of heb je een bedrag open staan op je pas dan kun je het niet verlengen. Je kunt materialen maximaal twee keer verlengen.

 • Hoe kan ik reserveren?

  Indien je materialen wilt lenen, dat al uitgeleend is of in een andere vestiging van Bibliotheek Hoorn is, dan kun je het reserveren. De kosten hiervoor zijn € 0,50 per item. Je ontvangt bericht zodra het beschikbaar is.

  Wil je iets lenen wat niet in onze collectie aanwezig is, dan kan het aangevraagd worden bij een andere bibliotheek in Nederland. Informatie over reserveringskosten.

  Om te reserveren klik je in de catalogus bij de gewenste titel op de knop 'Reserveren'. Log vervolgens in met je pasnummer en pincode.

 • Hoe kan ik mijn gegevens wijzigen?

  Je kunt je e-mail adres invullen en/of wijzigen. Ook kan je opgeven of je reserveringsberichten en herinneringen voortaan via de e-mail wilt ontvangen.

  Je logt in bij Mijn Bibliotheek, hou je bibliotheekpas bij de hand voor het lidmaatschapsnummer. Dit nummer geeft samen met een wachtwoord toegang tot Mijn Bibliotheek. Klik op algemene lenergegevens. Hier kan je je e-mailadres invullen, wijzigen en aangeven of je reserveringsberichten en herinneringen voortaan per mail wilt ontvangen.

  Wanneer je gaat verhuizen, kan je bij de bibliotheek of via deze website een adreswijziging doorgeven.

 • Hoe kan ik mijn pincode/wachtwoord wijzigen?

  Je pincode wijzigen is mogelijk nadat je bent ingelogd via MIJN BIBLIOTHEEK, rechtsboven op deze website.

  Je komt na het inloggen in de catalogus waar je MIJN BIBLIOTHEEK kunt gebruiken om al je bibliotheekzaken vanuit huis te regelen.

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij ook profiteren van leuke acties en kortingen en als eerste op de hoogte zijn van onze actviteiten binnen en buiten de bieb? Meld je nu aan!

Nieuwsbrief