Zelf belastingaangifte doen: het kan in de Bibliotheek

Rond 1 maart krijg je bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Je moet vóór 1 mei aangifte doen voor de inkomstenbelasting. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst.

Wil je zelf aangifte doen, maar heb je thuis geen computer of internet? Kom dan naar de Centrale Bibliotheek aan de Wisselstraat van de Bibliotheek Hoorn. Hier kun je voor je aangifte voor de inkomstenbelasting of om toeslagen aan te vragen gratis gebruik maken van een computer. Ook kun je hier je belastingaangifte printen. Deze service is ook gratis als je geen lid bent van de Bibliotheek.

 

Centrale Bibliotheek

Wisselstraat 8

1621 CT Hoorn

Zaken doen met de digitale overheid? De Bibliotheek helpt!

Denk ook aan de belastingaangifte

Wist je dat de Bibliotheek Hoorn korte cursussen geeft om via de computer zaken af te handelen met de overheid? Bijvoorbeeld belastingaangifte en toeslagen regelen, een DigiD aanvragen en gebruiken, en de omgeving MijnOverheid verkennen. Zo kun je voortaan zelf deze zaken regelen via de computer.

Digitaalhuis de Bibliotheek Hoorn: leer veilig alles over computergebruik en de digitale overheid

De Biblotheek Hoorn heeft een Digitaalhuis met computercursussen. Een van de cursussen is Digisteker. Je leert stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? De websites van UWV, SVB, de Belastingdienst en de gemeente komen aan de orde. En hoe je zelf zaken regelt op bijvoorbeeld MijnOverheid.nl.

Deze cursus Digisterker is bedoeld voor inwoners in de gemeente Hoorn die kunnen omgaan met een computer. Wil je eerst meer leren over computergebruik? Vraag dan eens naar de cursus Klik&Tik in de Bibliotheek.

 

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr