Maand van de geschiedenis

In oktober spoelen we terug. In 2017 rond het thema Geluk. Is geluk alleen een product van de postmoderne tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden?

Lees verder

 

Mis je iets in onze collectie?

We stellen het erg op prijs als je het ons laat weten wanneer je een bepaalde titel mist in de collectie van Bibliotheek Hoorn. Stuur ons je suggestie via dit formulier.

Nieuwste romans
 • Selma : aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao

  Selma : aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao

  Carolijn Visser

  Levensverhaal van Selma Vos (1921-1968), waarbij haar periode in communistisch China centraal staat en de rest van haar leven in flashbacks wordt belicht.
  DWDD boek van de maand september.

  Bekijk details

 • De achtste doodzonde

  De achtste doodzonde

  Rebecka Aldén

  Debuutthriller van Zweedse makelij voor lezers van Lackberg. Tien jaar na een bijna fataal ongeluk krijgt Nora een nieuwe buurvrouw. Terwijl haar gezin Klara omarmt, raakt Nora steeds meer in de war.

  Bekijk details

 • X staat voor tien. Een kruis. Een kus

  X staat voor tien. Een kruis. Een kus

  Sue Grafton

  Privédetective Kinsey Millhone raakt verwikkeld in een complexe geschiedenis met een zeer bedreigende man die het op een aantal vrouwen voorzien heeft en uiteindelijk ook op haar.

  Bekijk details

 • Weg van liefde

  Weg van liefde

  Alain de Botton

  Een man en vrouw ervaren hoe ze na hun eerste kennismaking, verliefdheid, huwelijk en het krijgen van kinderen moeten groeien in hun liefdesrelatie en onderling vertrouwen, ook na overspel.

  Bekijk details

 • Plotseling, alleen

  Plotseling, alleen

  Isabelle Autissier

  Een jong stel maakt een zeiltocht rond de wereld en strandt op een verlaten eiland in de buurt van Antarctica.

  Bekijk details

 • Nieuwe boeken in je mailbox

  Wil jij graag op de hoogte blijven van onze nieuwste boeken in jouw interessegebieden? Meld je dan aan voor de  Aanwinstenmail!

  ...

  Lees meer

 • Boeken voor leesclubs

  Met de leesclubkoffer is het nooit meer een probleem om met al je leesclubleden tegelijkertijd hetzelfde boek te lezen. De leesclubkoffer die je bij Bibliotheek ...

  Lees meer

 • Databanken

  Ben je op zoek naar documenten, uittreksels of andere informatie? Kijk in ons databank overzicht voor de meest interessante databanken!

  ...

  Kijk eens in een databank!

 • Zoek een boek

  Zin om een boek te lezen, maar weet je niet welke? Gebruik de functie 'Welk boek'! 

  ...

  Ga naar 'Welk boek'

Zoek een boek

Weet je welk boek je wilt lenen?
Zoek dan in onze eigen catalogus of het boek beschikbaar is. 

Weet je niet welk boek je wilt lenen?
Weet je wel van welk genre of thema je een boek wil lenen, maar heb je geen idee welk boek leuk is om te lezen? Zoek dan eens met het nieuwe systeem ‘welk boek’. WelkBoek biedt keuzemogelijkheden aan die je nergens anders zult vinden. Je kunt boeken selecteren op basis van kenmerken zoals vrolijk, onvoorspelbaar, buitengewoon en optimistisch. Maar ook kun je een boek vinden door aan te geven waar het verhaal zich moet afspelen, door een bepaald plot te kiezen, of door aan te geven aan welke kenmerken de hoofdpersonage moet voldoen. De mogelijkheden zijn onbeperkt en je zult iedere keer verrast worden met suggesties voor prachtige boeken. 

Zit het boek niet in onze collectie? Neem dan contact met ons op!

Nieuwste romantische boeken

Mijn Bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr