Kinderen blijven lezen met de VakantieBieb

vakantie lezen

De VakantieBieb-app is dit jaar al vanaf 1 juni open. Kinderen die tijdens de zomervakantie bijna niet lezen, lopen de kans maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terug te vallen in hun leesontwikkeling. Lezen in de zomer is belangrijk en dat kan ook heel goed digitaal met de VakantieBieb-app van de Bibliotheek.

Lees meer over de VakantieBieb-app

Zoek en leen een cd via Muziekweb

Ben je op zoek naar een cd maar weet je de titel niet?

Je kunt via Muziekweb zoeken op genre, maar ook op artiestnaam.

Heb je een cd gevonden? Kijk bij album informatie en je ziet meteen of de cd bij Bibliotheek Hoorn aanwezig is. 

Luister of leen meteen een album via Muziekweb.nl

Digitale databanken

Bibliotheek Hoorn beschikt over een aantal digitale databanken met informatie die niet toegankelijk is op internet, zoals de besloten tests van de consumentenbond. Je kunt deze databanken alleen raadplegen via de computers in de vestigingen van Bibliotheek Hoorn

Je kunt de databanken kosteloos gebruiken, ook als je geen lid bent van Bibliotheek Hoorn. 

E-books lezen?

e-books
Bij ons kun je ook e-books lenen!

E-books zijn digitale boeken die je kunt lezen op een tablet, laptop, smartphone of een e-reader. Als je lid bent van Bibliotheek Hoorn kun je ruim 5000 e-books lenen en lezen op je mobiele apparaten.

Meer informatie over het lenen van e-books

Streaming muziek luisteren in de bibliotheek

Luister online in de bibliotheek naar meer dan 450.000 albums en 4,5 miljoen tracks

- Heel veel muziek die je op andere sites niet kunt vinden
- Lees alles over artiesten, albums en genres
- Voor iedereen gratis beschikbaar in de bibliotheek

Streaming muziekdienst
Muziekwebluister is een streaming muziekdienst voor bezoekers van de bibliotheek. Je kunt ermee luisteren naar de complete cd-collectie van Muziekweb. Je vindt er o.a. de nieuwste releases en ontdekt er nieuwe muziekstijlen.
Meer dan de helft van de tracks op Muziekwebluister bestaat uit origineel werk dat je op andere muzieksites niet zult vinden. Het aanbod omvat diverse muziekstromingen: van popmuziek tot klassiek, van jazz tot wereldmuziek, Nederlandstalig, etc. Daarnaast biedt Muziekwebluister een schat aan informatie over albums, artiesten en genres.

Alleen in de Bieb!
Muziekwebluister is exclusief beschikbaar op de computers in de bibliotheek. Alle bezoekers kunnen de tracks van Muziekwebluister gratis beluisteren. Wil je de gevonden muziek ook thuis beluisteren, reserveer dan de cd's op Muziekweb (alleen voor bibliotheekleden).

Een uitgebreide uitleg over de werking van Muziekwebluister vind je op www.muziekweb.nl/Luister.

Luister boeken voor je boekenlijst!


Speciaal voor middelbare scholieren kan de luisterbieb app interessant zijn, omdat zij boeken voor hun boekenlijst kunnen luisteren, in plaats van lezen!

Geen plek in je tas voor een boek of huishoudelijke klusjes aan het doen waardoor je niet kunt lezen? Luister dan boeken!

Hulp nodig met het lezen voor je lijst? Hier vind je informatie!

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

De Vakantiebieb is open!

Download de pp en lees gratis e-books tijdens de vakantieperiode
wij geven je graag een cadeau voor de vakantie: de VakantieBieb-app. Met deze gratis app krijg je toegang tot een lijst van populaire e-books die je offline kunt lezen op tablet of smartphone. Je kiest een aantal e-books, die in een virtuele boekenkast komen te staan. Een internet-verbinding voor het lezen van deze e-books is na het downloaden niet meer nodig.