E-books lenen?


Bij Bibliotheek Hoorn kun je e-books lenen.

Als je lid bent van Bibliotheek Hoorn kun je ruim 10.000 e-books lenen en lezen op al je mobiele apparaten. E-books zijn digitale boeken die je kunt lezen op een tablet, laptop, smartphone of een e-reader. 

Leen snel een e-book via onlinebibliotheek.nl/e-books of lees meer informatie over het lezen van e-books

E-book spreekuur

Lukt het maar niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur op donderdagochtend in de Centrale Bibliotheek en vrijdagavond in Bibliotheek Risdam en in Bibliotheek Kersenboogerd.

Lees verder

Hulp nodig?

Het kan soms lastig zijn een e-book te installeren op de juiste manier.

Om zo goed mogelijk te helpen bij het lenen en installeren van een e-book op een computer/laptop, smartphone, tablet of e-reader, bieden we hulp.
Lees meer 

Bereslimme boeken

Bereslim

Digitale prentenboeken voor kinderen

Door digitale prentenboeken te bekijken kunnen kinderen wel 5 à 6 nieuwe woorden in een half uur leren, terwijl ze normaal 2 á 3 woorden op een dag leren. Daarnaast is het ook gewoon leuk.

In digitale prentenboeken worden verhalen uit prentenboeken tot leven gebracht door middel van bewegende beelden, muziek, stemmen en geluidseffecten. Kinderen begrijpen het verhaal hierdoor beter en beleven het boek als een soort tekenfilm.

In alle vestigingen van Bibliotheek Hoorn zijn de digitale prentenboeken te bekijken of lezen.

Bekijk de Bereslimme boeken nu ook thuis!

Maak een code aan en laat je kind(eren) drie weken lang thuis genieten van de mooie verhalen en spelletjes. 

E-reader lenen?

e-reader lenen

Wil je graag eens een ebook lezen op een e-reader? Leen er dan een van Bibliotheek Hoorn. Reserveer onze Kobo reader.

Lees meer over het lenen van een e-reader 

Reserveer direct een e-reader!

E-book zoeken op thema!

Lees je graag thrillers? Of liever een streekroman?

De digitale portal van de Nederlandse Openbare Bibliotheken onlinebibliotheek.nl/e-books heeft een uitgebreid assortiment e-books, van literaire- tot streekromans, thrillers, biografieën en meer. 

Blader eens door de nieuwste e-books en kijk bijvoorbeeld eens bij de uitgebreide lijst literaire romans of zoek eens naar een studieboek onder de kop ‘Werk en studie’.  Ook kun je een keuze maken of je het e-book op een e-reader, via een tablet of via een browser zou willen lezen.

E-books lezen op tablet of mobiele telefoon

Wanneer je een e-book wilt lezen op jouw tablet of mobiele telefoon is het belangrijk dat je eerst een app download en op het medium waarop je het e-book wilt lezen, installeert.

Download hier de app van de bibliotheek voor:

 
Om in te loggen in de app is het van belang om online eerst een account aan te maken met jouw lidmaatschapsnummer

 

Mijn Bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Nieuwste e-books
 • 1.

  Samen sterk

  Samen sterk

  Jan Willem Blijdorp

  Groep 8 is terug van schoolkamp. Wat hebben ze samen veel meegemaakt! Vooral de ontmoeting met Edo, een illegale asielzoeker uit Angola, heeft veel indruk gemaakt. ‘Is er een manier om Edo te helpen?’ vraagt Caspar als ze weer op school zijn. ‘Waarom maken we geen fietstocht door heel Nederland om geld voor hem op te halen?’ oppert Thijs. De hele klas is enthousiast over het idee en alle voorbereidingen worden in gang gezet. Groep 8 zou groep 8 niet zijn als er onderweg niets bijzonders gebeurt. 

   
 • 2.

  De boerin heeft hard gewerkt. Ze heeft geveegd, gesopt, geboend. Nu is alles netjes op de boerderij. Maar dat duurt niet lang … Terwijl de boerin een dutje doet, maken de dieren er met elkaar een vrolijke bende van. Linda Bikker maakte de illustraties en schreef de tekst op rijm. Een vrolijk prentenboek vol kijk- en voorlees plezier voor peuters.

   
 • 3.

  The last Prophet

  The last Prophet

  Han Peeters

  Long ago, Hades’ sea journey from Atlantis in a western direction took him towards the region that we now call Central America. Zeus, accompanied by his pantheon ended up in Greece. In The Last Prophet, a fierce battle between good and evil ensues. It starts in antiquity and continues into the future. Emile van Straten successfully establishes a global true democracy based on Osism without borders and political leaders. Although the world in Osism is flourishing, it is soon revealed that Hades as the god of evil is the only god from Greek mythology who is still alive. 

   
 • 4.

  Het water komt

  Het water komt

  Jan van Reenen

  De nacht van 31 januari op 1 februari 1953. Tijdens een buitengewoon zwaar noodweer bezwijkt een groot aantal zeedijken in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant. Grote delen van deze provincies komen onder water te staan. Het woeste water vernietigt alles wat het op zijn weg tegenkomt. In één nacht worden honderden mensen uit het leven weggerukt, terwijl vele anderen op wonderlijke wijze worden gered. Ook vader en moeder Heijboer maken, samen met hun kinderen, deze nacht mee. Het water komt is een spannend, aangrijpend verhaal over een familie die op een wonderlijke manier de watersnoodramp overleeft.

   
 • 5.

  Denkstof

  Denkstof

  Jaco Pons

  In de zomer ga je misschien weleens naar het zwembad. Met elkaar van de glijbaan af.Je glijdt vanzelf naar beneden. Hoe verder je naar beneden komt, hoe harder je gaat.Totdat je met een grote plons in het water terechtkomt. Zo is het met de zonde ook. (…) Op school, in het jeugdwerk of thuis zijn er veel gelegenheden om kinderen wat uit de Bijbel te leren. Maar hoe vul je die momenten in? Dit boekje is voor iedereen die kinderen graag aan het denken zet. Het bevat 52 korte stukjes met aansprekende voorbeelden uit het dagelijks leven, waarmee kinderen iets leren over God, over de Bijbel en over zichzelf.