E-books lenen?


Bij Bibliotheek Hoorn kun je e-books lenen.

Als je lid bent van Bibliotheek Hoorn kun je ruim 10.000 e-books lenen en lezen op al je mobiele apparaten. E-books zijn digitale boeken die je kunt lezen op een tablet, laptop, smartphone of een e-reader. 

Leen snel een e-book via onlinebibliotheek.nl/e-books of lees meer informatie over het lezen van e-books

E-book spreekuur

Lukt het maar niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur op donderdagochtend in de Centrale Bibliotheek en vrijdagavond in Bibliotheek Risdam en in Bibliotheek Kersenboogerd.

Lees verder

Hulp nodig?

Het kan soms lastig zijn een e-book te installeren op de juiste manier.

Om zo goed mogelijk te helpen bij het lenen en installeren van een e-book op een computer/laptop, smartphone, tablet of e-reader, bieden we hulp.
Lees meer 

Bereslimme boeken

Bereslim

Digitale prentenboeken voor kinderen

Door digitale prentenboeken te bekijken kunnen kinderen wel 5 à 6 nieuwe woorden in een half uur leren, terwijl ze normaal 2 á 3 woorden op een dag leren. Daarnaast is het ook gewoon leuk.

In digitale prentenboeken worden verhalen uit prentenboeken tot leven gebracht door middel van bewegende beelden, muziek, stemmen en geluidseffecten. Kinderen begrijpen het verhaal hierdoor beter en beleven het boek als een soort tekenfilm.

In alle vestigingen van Bibliotheek Hoorn zijn de digitale prentenboeken te bekijken of lezen.

Bekijk de Bereslimme boeken nu ook thuis!

Maak een code aan en laat je kind(eren) drie weken lang thuis genieten van de mooie verhalen en spelletjes. 

E-book zoeken op thema!

Lees je graag thrillers? Of liever een streekroman?

De digitale portal van de Nederlandse Openbare Bibliotheken onlinebibliotheek.nl/e-books heeft een uitgebreid assortiment e-books, van literaire- tot streekromans, thrillers, biografieën en meer. 

Blader eens door de nieuwste e-books en kijk bijvoorbeeld eens bij de uitgebreide lijst literaire romans of zoek eens naar een studieboek onder de kop ‘Werk en studie’.  Ook kun je een keuze maken of je het e-book op een e-reader, via een tablet of via een browser zou willen lezen.

E-books lezen op tablet of mobiele telefoon

Wanneer je een e-book wilt lezen op jouw tablet of mobiele telefoon is het belangrijk dat je eerst een app download en op het medium waarop je het e-book wilt lezen, installeert.

Download hier de app van de bibliotheek voor:

 
Om in te loggen in de app is het van belang om online eerst een account aan te maken met jouw lidmaatschapsnummer

 

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr