Hulp bij het lenen van e-books via de bibliotheek

Uitleg en handleiding
Het kan soms lastig zijn een e-book te installeren op de juiste manier. Om zo goed mogelijk te helpen bij het lenen en installeren van een e-book op een computer/laptop, smartphone, tablet of e-reader, kun je terecht op de pagina hulp bij e-books van de online bibliotheek (www.onlinebibliotheek.nl/e-books).

E-book spreekuur
Lukt het maar niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Onze e-book adviseurs geven je graag persoonlijke, een-op-een uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Centrale Bibliotheek (Wisselstraat 8).

- Elke donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur.
Neem evt. je eigen laptop, tablet of e-reader mee en meld je bij de servicebalie.

Bibliotheek Risdam (Huesmolen 60). 
- Elke vrijdagavond van 18:30 tot 20:00 uur.
Neem evt. je eigen laptop, tablet of e-reader mee en meld je bij de servicebalie.

Bibliotheek Kersenboogerd (Betje Wolffplein 216). 
- Elke vrijdagavond van 18:30 - 20:00 uur
Neem evt. je eigen laptop, tablet of e-reader mee en meld je bij de servicebalie.

! BELANGRIJKE informatie voordat je langs komt!
- Maak voordat je komt een webaccount aan op onlinebibliotheek.nl (houd je bibliotheekpas bij de hand). 
Neem de inloggegevens van deze account mee naar onze adviseurs in de bibliotheek. Deze (gebruikersnaam en wachtwoord) heb je nodig om je e-books te kunnen downloaden.
- Heb je een e-reader? Zorg dat Adobe Digitale Editions is geinstalleerd op je e-reader. Hoe dit moet en waarom dit nodig is kun je hier lezen. Zonder Adobe Digital Editions is het niet mogelijk om de e-books op je e-reader te downloaden.
- Neem (indien mogelijk) je e-reader, smartphone of tablet mee.         


Met je bibliotheekabonnement kun je op dit moment zonder extra kosten e-books lenen. De uitgebreide collectie e-books wordt landelijk aangeboden. Je kunt ze lezen op je e-reader, smartphone, tablet of computer. Je maakt eenmalig een webaccount aan en downloadt de e-books vanuit je luie stoel. In de e-bookcollectie vind je duizenden titels: literaire romans, thrillers, kinderboeken, poëzie en natuurlijk non-fictie over bijvoorbeeld werk en studie, geschiedenis en politiek, mens en maatschappij.

 

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

E-book spreekuur

Lukt het maar niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur op donderdagochtend in de Centrale Bibliotheek en vrijdagavond in Bibliotheek Risdam en in Bibliotheek Kersenboogerd.

Lees verder