Missie en visie Bibliotheek Hoorn

missie en visieOnze missie
Bibliotheek Hoorn maakt ontwikkeling mogelijk voor iedereen. Daarom stimuleren we verbeeldingskracht, kennis en cultuur. Als onafhankelijke organisatie bieden we laagdrempelige ontmoetingsplekken, zowel fysiek als digitaal. We geloven in de kracht van verbinding en besteden extra aandacht aan taalvaardigheid en mediawijsheid: volgens ons dé randvoorwaarden voor zelfredzaamheid en talentontwikkeling. Zo kun je volwaardig deelnemen aan deze maatschappij en daar je bijdrage aan leveren.

Onze visie

De samenleving verandert in hoog tempo. Sluitingstijden bestaan niet meer dankzij internet. Alles is altijd beschikbaar. We stellen steeds hogere eisen aan snelheid en servicegemak. Het vertrouwen in overheid, bedrijfsleven, wetenschap en journalistiek is afgenomen en burgers organiseren zich in toenemende mate via moderne media in nieuwe netwerken. De overvloed aan informatie leidt niet vanzelfsprekend tot een toename van kennis en inzicht. Bovendien hechten mensen vaak meer waarde aan voorkeuren en meningen van vrienden en medegebruikers dan aan de betrouwbaarheid van bronnen. Digitale boeken maken hun opmars en mensen delen steeds vaker hun eigen verhaal via hun blog, online netwerken of YouTube. De rol van de bibliotheek als belangrijke bron voor lees-, kijk- en luisterplezier staat daarmee onder druk. Dat betekent dat Bibliotheek Hoorn duidelijke, nieuwe speerpunten binnen haar kerntaken moet kiezen.

De bibliotheek van de toekomst is de toegangspoort tot kennis en verhalen. Een van onze kerntaken blijft het beschikbaar stellen en toegankelijk maken van informatiedragers en –bronnen aan burgers en ze leren hoe ze hier gebruik van kunnen maken. Maar dat niet alleen. Wij ondersteunen mensen ook bij het verkrijgen, gebruiken, verrijken en delen van informatie. En we bieden verdieping. Alles op maat en dichtbij de klant. Zo maken wij het verschil in het leven van mensen. Wij stimuleren hen om kennis te vergaren, te leren, te ontdekken en zich te ontwikkelen. We verbinden mensen met elkaar waardoor zij effectief kunnen functioneren als burgers van de toekomst. Dat is onze visie.

Strategische Koers Bibliotheek Hoorn
Bekijk hier de Strategische Koers 2016 - 2020 van Bibliotheek Hoorn.

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr