Leesplezier staat voorop!

lezenAls je kind moeite heeft met lezen of een leesprobleem heeft, vindt het lezen meestal niet leuk.  Aansluitend bij het leesniveau van je kind bieden wij diverse materialen en hulpmiddelen waardoor kinderen weer positieve leeservaringen opdoen. En wil je advies op maat? Maak dan een afspraak op ons gratis spreekuur.

Hulpmiddelen en gratis leesadvies voor ouder en kind
Voor kinderen met leesproblemen zijn er tegenwoordig allerlei leeshulpmiddelen beschikbaar. Zo heeft Bibliotheek Hoorn een daisy-speler en daisy-roms die je kunt lenen. Ook bestaan er speciale pennen die niet vlekken en zijn er boeken in een speciaal lettertype. Wij adviseren en informeren jou en e kind graag. Je kunt een afspraak maken met één van onze specialisten voor ons spreekuur. We laten jullie de mogelijkheden van het Makkelijk Lezen Plein zien en proberen je kind weer met plezier aan het lezen te krijgen.

Voor wie?
Voor kinderen met dyslexie, of waarvan gedacht wordt dat ze dyslectisch zijn. Ook zonder verklaring! Voor kinderen met concentratieproblemen zoals ADHD en voor kinderen met een taalachterstand.

Makkelijk lezen plein: hoe werkt het?
Oefenen helpt, maar welke boeken zijn geschikt? Op het Makkelijk lezen Plein staan boeken die aansprekend zijn voor kinderen. Ze zijn geselecteerd vanwege het eenvoudiger taalgebruik, de duidelijke lay-out, de aansprekende omslag en de aantrekkelijkheid van de inhoud. Daarnaast vinden kinderen er ook luisterboeken, verfilmde leesboeken en informatieve DVD's. Hierdoor komen ook boeken en onderwerpen binnen hun bereik die voor hen te moeilijk zijn om te lezen.

Wij helpen je graag verder
Alle vestigingen van de bibliotheek hebben een Makkelijk Lezen Plein. Kom eens een keer kijken met je kind en laat hem of haar er zelf lekker rondkijken.

Meer informatie over kinderen die moeite hebben met lezen
Voor meer informatie over kinderen met leesproblemen en het Makkelijk Lezen Plein, kijk op www.makkelijklezenplein.nl/ouders. Hier zijn veel tips te vinden om je kind weer enthousiast aan het lezen te krijgen. Of vraag één van onze medewerkers in de Risdam, Kersenboogerd of de Centrale om advies. Zij helpen je graag. Zo wordt lezen een stuk leuker! Wil je het lezen thuis graag oefenen met je kind, kijk dan eens bij deze oefentips.

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Meer lees Plezier!

Plezier in lezen hebben is niet voor elk kind vanzelfsprekend. De een vindt het te moeilijk, de ander te makkelijk, weer een ander zou liever samen lezen. Voor al deze kinderen hebben wij boeken die bij hen passen: