E-reader lenen?

Wil je graag eens een ebook lezen op een e-reader? Leen er een bij Bibliotheek Hoorn! De e-readers zijn alleen te lenen en in te leveren in de Centrale Bibliotheek

Je kunt onze Kobo e-reader voor 3 weken thuis gebruiken. De e-books kun je zelf uitkiezen en downloaden. 
Niet alle e-books op www.onlinebibliotheek.nl/e-books zijn geschikt voor e-readers. Door het vakje ‘Download voor e-reader’ aan te vinken worden alleen de e-books getoond die geschikt zijn om te lezen met onze e-reader. 

Borg bij lenen e-reader van Bibliotheek Hoorn

Het lenen van een e-reader is gratis, maar omdat het om een kostbaar apparaat gaat, vragen wij € 50,- borg. Deze borg dient contant voldaan te worden bij het ophalen van de e-reader.

Reserveer direct een e-reader

 

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

E-books lenen?


Bij Bibliotheek Hoorn kun je e-books lenen.

Als je lid bent van Bibliotheek Hoorn kun je ruim 10.000 e-books lenen en lezen op al je mobiele apparaten. E-books zijn digitale boeken die je kunt lezen op een tablet, laptop, smartphone of een e-reader. 

Leen snel een e-book via bibliotheek.nl/ebooks of lees meer informatie over het lezen van e-books

Nieuwste e-books
 • 1.

  Samen sterk

  Samen sterk

  Jan Willem Blijdorp

  Groep 8 is terug van schoolkamp. Wat hebben ze samen veel meegemaakt! Vooral de ontmoeting met Edo, een illegale asielzoeker uit Angola, heeft veel indruk gemaakt. ‘Is er een manier om Edo te helpen?’ vraagt Caspar als ze weer op school zijn. ‘Waarom maken we geen fietstocht door heel Nederland om geld voor hem op te halen?’ oppert Thijs. De hele klas is enthousiast over het idee en alle voorbereidingen worden in gang gezet. Groep 8 zou groep 8 niet zijn als er onderweg niets bijzonders gebeurt. 

   
 • 2.

  De boerin heeft hard gewerkt. Ze heeft geveegd, gesopt, geboend. Nu is alles netjes op de boerderij. Maar dat duurt niet lang … Terwijl de boerin een dutje doet, maken de dieren er met elkaar een vrolijke bende van. Linda Bikker maakte de illustraties en schreef de tekst op rijm. Een vrolijk prentenboek vol kijk- en voorlees plezier voor peuters.

   
 • 3.

  The last Prophet

  The last Prophet

  Han Peeters

  Long ago, Hades’ sea journey from Atlantis in a western direction took him towards the region that we now call Central America. Zeus, accompanied by his pantheon ended up in Greece. In The Last Prophet, a fierce battle between good and evil ensues. It starts in antiquity and continues into the future. Emile van Straten successfully establishes a global true democracy based on Osism without borders and political leaders. Although the world in Osism is flourishing, it is soon revealed that Hades as the god of evil is the only god from Greek mythology who is still alive. 

   
 • 4.

  Het water komt

  Het water komt

  Jan van Reenen

  De nacht van 31 januari op 1 februari 1953. Tijdens een buitengewoon zwaar noodweer bezwijkt een groot aantal zeedijken in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant. Grote delen van deze provincies komen onder water te staan. Het woeste water vernietigt alles wat het op zijn weg tegenkomt. In één nacht worden honderden mensen uit het leven weggerukt, terwijl vele anderen op wonderlijke wijze worden gered. Ook vader en moeder Heijboer maken, samen met hun kinderen, deze nacht mee. Het water komt is een spannend, aangrijpend verhaal over een familie die op een wonderlijke manier de watersnoodramp overleeft.

   
 • 5.

  Denkstof

  Denkstof

  Jaco Pons

  In de zomer ga je misschien weleens naar het zwembad. Met elkaar van de glijbaan af.Je glijdt vanzelf naar beneden. Hoe verder je naar beneden komt, hoe harder je gaat.Totdat je met een grote plons in het water terechtkomt. Zo is het met de zonde ook. (…) Op school, in het jeugdwerk of thuis zijn er veel gelegenheden om kinderen wat uit de Bijbel te leren. Maar hoe vul je die momenten in? Dit boekje is voor iedereen die kinderen graag aan het denken zet. Het bevat 52 korte stukjes met aansprekende voorbeelden uit het dagelijks leven, waarmee kinderen iets leren over God, over de Bijbel en over zichzelf.