Kinderen van 6-12 jaar

Bibliotheek Hoorn heeft een jeugdafdeling met leesboeken in overvloed voor kinderen van 6-12 jaar.

Klassiekers als Pippi Langkous en Harry Potter, maar ook de nieuwste Geronimo Stilton boeken en verhalen van onbekende schrijvers die leuk zijn om te ontdekken.

Bij ons kun je lekker zelf uitzoeken wat je leuk vindt. Even geen zin in lezen? Naast boeken hebben we ook luisterboeken, DVD's en CD's. Voor DVD's en CD's betaal je een klein bedrag.

Bekijk onze tarieven maar eens

Nieuwste boeken

 • 1.

  De veertiende goudvis

  De veertiende goudvis

  Jennifer L. Holm

  Ellie (11, ik-figuur) krijgt steeds meer interesse in haar opa’s werk. Hij is wetenschapper en woont nu bij Ellie en haar familie in huis. Als opa zichzelf inspuit met een verjongingsserum, wordt hij weer puber. Vanaf ca. 9 jaar.

   
 • 2.

  Luna gaat voor het eerst naar de school voor jonge heksen. De spreuk van de eerste les kent ze al. Dus kiest ze een andere spreuk. Maar dan gaat het mis. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.

   
 • 3.

  De steen van Nowan

  De steen van Nowan

  Marc De Bel

  Nowan plukt per ongeluk de verkeerde paddenstoelen voor de pap van zijn zusjes. Ze worden heel ziek. Samen met zijn vriendjes gaat Nowan op zoek naar een medicijn. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

   
 • 4.

  Drie verhalen over de prinsessen Elsa en Anna. De zussen houden een slaapfeestje, vieren de verjaardag van sneeuwpop Olaf en nemen deel aan de IJsspelen. Met veel kleurenillustraties gebaseerd op de animatiefilm. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

   
 • 5.

  Denk als een poes

  Denk als een poes

  Paul van Loon

  De poes van Mannie is weg. Papa gaat op zoek. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

   

Babel

Babel is de naam van de jeugdafdeling in de Centrale Bibliotheek Hoorn. Dit is een heel speciale bibliotheek, want hij is bedacht door kinderen.

Ga naar Babel

In de BSB zijn kinderen de baas!

Als je op een school zit die meedoet aan de Brede School Bibliotheek mag je in groep 7/8 zelf achter de balie werken en aan alle kinderen van jouw school boeken uitlenen.

Lees meer over de BSB

De Taalmachine

Stel je voor dat er een Taalmachine zou bestaan..

taalmachine

Hoe zou deze eruit zien? Hoe zouden de letters en de zinnen dan gemaakt worden? Welke onderdelen zou de machine hebben? Deze vragen hebben we gesteld aan kinderen uit de Risdam.

Lees meer over de Taalmachine

Top 5 kinderboeken
 • 1.

  De poepfabriek

  De poepfabriek

  Marianne Busser & Ron Schröder

  Een spugende kameel tot een olifant die elke dag kruiwagens vol poept. Acht 'raar maar ware' versjes op rijm over allerlei dieren. 

   
 • 2.

  Speeltuin

  Speeltuin

  Mies van Hout

  Uitgave ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2015. Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je weg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin.

   
 • 3.

  De Gorgels

  De Gorgels

  Jochem Myjer

  Op een nacht zit er een gek wezentje op Melles bed, een Gorgel. Gorgels beschermen kinderen tegen de griezelige Groenlandse Brutelaars. Melles en zijn vader, die bioloog is, besluiten de Gorgels te helpen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

   
 • 4.

  Nikki moet voor school een sprookje van een ander einde voorzien. Als ze bij gym een bal op haar hoofd krijgt, komt ze in een sprookjeswereld terecht. Vanaf ca. 11 jaar.

   
 • 5.

  Apenbillen en wiebeltanden

  Apenbillen en wiebeltanden

  Vivian den Hollander

  De tandarts vertelt Lisa een raadsel over een dier dat wel zeven keer tanden wisselt. De volgende dag gaan Lisa en Jimmy in de dierentuin op zoek naar dat dier, met hulp van dierenverzorger Chris. Vierkant prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

   

Hoornse Kinderstadsdichter 2016Hoorn is op zoek naar een nieuwe Kinderstadsdichter. Wil je net als Lieke Koen en Mara Telkamp Kinderstadsdichter van Hoorn worden? Schrijf dan een mooi gedicht over Hoorn en maak kans om de volgende Kinderstadsdichter te worden. 

Meer informatie

Mijn Bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Gratis lidmaatschap

lezen

Lidmaatschap bij de bibliotheek is voor kinderen van 0 tot 18 jaar GRATIS.

Baby’s kunnen al lid worden van de bibliotheek. Laat een pasje maken en je kunt in alle bibliotheekvestigingen van Hoorn terecht!

Het Makkelijk Lezen Plein

Heb je moeite met lezen? Bibliotheek Hoorn heeft een Makkelijk Lezen Plein. Op dit plein vind je boeken, dvd's en luisterboeken die helpen om lezen makkelijk en leuk te maken.

Lees meer over het Makkelijk Lezen Plein

Meer lees Plezier!

Plezier in lezen hebben is niet voor elk kind vanzelfsprekend. De een vindt het te moeilijk, de ander te makkelijk, weer een ander zou liever samen lezen. Voor al deze kinderen hebben wij boeken die bij hen passen: