Moeite met lezen voor kinderen

Het Makkelijk Lezen Plein: Niet moeilijk en toch leuk!

Vind je lezen saai of stom? Heb je een zoon of dochter die moeite heeft met lezen? Het klinkt misschien gek, maar Bibliotheek Hoorn is dé plek voor kinderen die moeite hebbenmet lezen. Daar vind je het Makkelijk Lezen Plein. Met alleen maar boeken, dvd’s en luisterboeken voor kinderen die moeite hebben met lezen.

De boeken staan met de voorkant naar voren, zodat je makkelijk kan kiezen. En ze staan bij elkaar op onderwerp. Bijvoorbeeld spannende boeken, of boeken over verliefd zijn.

Ook zijn er mensen die jou goed helpen als je een vraag hebt. Zo wordt lezen veel leuker!

Luisterboeken

Een luisterboek is een gesproken versie van een boek op cd of in een mp3 bestand. U kunt het beluisteren met een gewone cd-speler, een daisy-speler, pc of mp3-speler.

In de bibliotheek zijn luisterboeken op cd te leen (gratis voor leden). Via bibliotheek.nl  zijn luisterboeken vanuit huis gratis te downloaden! Maak een keuze uit luisterboeken van bijvoorbeeld Baantjer, Agatha Christie, Hella Haasse en Saskia Noort.

Aanbod voor volwassenen

Of je dyslectisch bent, een visuele handicap hebt of nooit goed hebt leren lezen, Bibliotheek Hoorn biedt iedereen de kans om te lezen.

Lees meer over moeite met lezen voor volwassenen

45.000 gesproken boeken!

Dit moet je horen!

Een goed verhaal zit tussen je oren. Bibliotheek Hoorn biedt 45.000 gesproken boeken exclusief voor mensen die minder goed zien of dyslectisch zijn. Omdat iedereen moet kunnen genieten van een goed boek. Meer informatie 

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Makkelijk Lezen Plein

Moeite met lezen?

 
Kijk eens op deze site:

www.makkelijklezenplein.nl/kinderen 

Of bekijk de informatie voor ouders!

Zoek een boek op leesniveau

Wil je een boek zoeken met een bepaald lees- of begripsniveau?

Zoek dan op AVI of CLIB niveau!