Moeite met lezen voor volwassenen

Volwassenen die moeite hebben met lezen helpen wij ook graag

Bibliotheek Hoorn biedt iedereen de kans om te lezen, of je dyslectisch bent, een visuele handicap hebt of nooit goed hebt leren lezen.

Passend Lezen

Hulp bij beperking of moeite met lezen: Bibliotheekservice Passend Lezen

Passend Lezen is een landelijke bibliotheekorganisatie voor mensen met een visuele beperking of een andere leeshandicap zoals dyslexie. Ook als je tijdelijk niet in staat bent gewone boeken te lezen, kun je hiervan gebruik maken.

Bij Passend Lezen kun je kiezen uit meer dan 70.000 gesproken boeken en 125 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Ook zijn er ruim 12.000 braille boeken verkrijgbaar.

Het Loket aangepast-lezen is te bereiken op telefoonnummer 070-33 81 500 (van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur-16.00 uur) en via de website

Lees meer informatie over de gesproken boeken van Passend Lezen in de folder

Grootletterboeken

Grootletterboeken: 2x zo grote letters

De naam zegt het al: de gebruikte letters zijn bijna twee keer zo groot als de letters in gewone romans. Maak uw keuze in de ruime collectie van Bibliotheek Hoorn.

Bent u zelf niet in staat om naar de bibliotheek te komen, dan kunt u wellicht gebruik maken van onze Bibliotheek aan Huis service.

Daisyspeler

Probeer eens een daisy-speler!

Een daisy-rom is een speciaal soort luisterboek. Het ziet er hetzelfde uit als een luisterboek op cd. Het verschil is dat een daisy-rom langzamer of sneller kan worden afgespeeld.

Ook kunt u zoeken naar pagina’s, net zoals u in een boek bladert. Voor het optimaal beluisteren is een daisy-speler nodig. Deze apparaten zijn speciaal gemaakt voor mensen met een leeshandicap.

Op alle vestigingen kunt u gratis een daisyspeler lenen, om te proberen of dit wat voor u is.

Mijn Bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Luisterboeken

Een luisterboek is een gesproken versie van een boek op cd of in een mp3 bestand. U kunt het beluisteren met een gewone cd-speler, een daisy-speler, pc of mp3-speler.

In de bibliotheek zijn luisterboeken op cd te leen (gratis voor leden). Via bibliotheek.nl  zijn luisterboeken vanuit huis gratis te downloaden! Maak een keuze uit luisterboeken van bijvoorbeeld Baantjer, Agatha Christie, Hella Haasse en Saskia Noort.