Moeite met lezen voor volwassenen

Volwassenen die moeite hebben met lezen helpen wij ook graag

Bibliotheek Hoorn biedt iedereen de kans om te lezen, of je dyslectisch bent, een visuele handicap hebt of nooit goed hebt leren lezen.

45.000 gesproken boeken!

Exclusief voor iedereen met een leesbeperking

Kun je niet of minder goed zien, of ben je dyslectisch? Dan heeft Bibliotheek Hoorn iets voor jou: een collectie van 45.000 gesproken boeken in uiteenlopende genres. Van klassiekers tot actuele literatuur. De gesproken boeken zijn exclusief beschikbaar voor leden van de bibliotheek met een leesbeperking. De boeken zijn te beluisteren via een computer, tablet en mobiele telefoon. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een webaccount en een internetverbinding.

Grootletterboeken

Grootletterboeken: 2x zo grote letters

De naam zegt het al: de gebruikte letters zijn bijna twee keer zo groot als de letters in gewone romans. Maak uw keuze in de ruime collectie van Bibliotheek Hoorn.

Bent u zelf niet in staat om naar de bibliotheek te komen, dan kunt u wellicht gebruik maken van onze Bibliotheek aan Huis service.

Daisyspeler

Probeer eens een daisy-speler!

Een daisy-rom is een speciaal soort luisterboek. Het ziet er hetzelfde uit als een luisterboek op cd. Het verschil is dat een daisy-rom langzamer of sneller kan worden afgespeeld.

Ook kunt u zoeken naar pagina’s, net zoals u in een boek bladert. Voor het optimaal beluisteren is een daisy-speler nodig. Deze apparaten zijn speciaal gemaakt voor mensen met een leeshandicap.

Op alle vestigingen kunt u gratis een daisyspeler lenen, om te proberen of dit wat voor u is.

Mijn Bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Luisterboeken

Een luisterboek is een gesproken versie van een boek op cd of in een mp3 bestand. U kunt het beluisteren met een gewone cd-speler, een daisy-speler, pc of mp3-speler.

In de bibliotheek zijn luisterboeken op cd te leen (gratis voor leden). Via bibliotheek.nl  zijn luisterboeken vanuit huis gratis te downloaden! Maak een keuze uit luisterboeken van bijvoorbeeld Baantjer, Agatha Christie, Hella Haasse en Saskia Noort.