Leesplezier staat voorop!

kind lezen dyslexie

Als je kind moeite heeft met lezen of een leesprobleem heeft, vindt hij of zij lezen meestal niet leuk.

Aansluitend bij het leesniveau van je kind bieden wij diverse materialen en hulpmiddelen waardoor kinderen weer positieve leeservaringen opdoen.

Wij helpen jullie graag met het zoeken naar motiverende boeken. Maak GRATIS een afspraak met onze leesspecialist. Educatie@bibliotheekhoorn.nl, 0229 285788

Lees meer over ons leesadvies

Leerzame apps

leerzame apps kinderen

Welke apps en websites zijn geschikt voor jonge kinderen?

Wat zijn goede leerzame apps en websites voor mijn kind? Hoe maak je onderscheid tussen wat goed is en wat niet? Mijn Kind Online heeft 125 mooie en afwisselende apps en sites voor u op een rijtje gezet in een overzichtelijke gratis brochure, voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Lees verder

Lees samen met je baby

Samen een boekje lezen versterkt de band met je baby.

En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal! Het project BoekStart voor baby’s stimuleert het voorlezen.

Begin gelijk!

Veilig internetten

Veilig internet ipad

Hoe zorg je ervoor dat een kind veilig op internet zit? Wat zijn betrouwbare websites en wat is cyberpesten precies?

Lees meer over veilig internetten

WiFi

In al onze vestigingen heb je in het hele gebouw gratis WiFi. Je hebt geen wachtwoord nodig. Wij hanteren een reglement voor het gebruik van internet, wifi en computers in onze bibliotheek.

Bereslimme boeken

Bereslim

Door digitale prentenboeken te bekijken kunnen kinderen wel 5 à 6 nieuwe woorden in een half uur leren, terwijl ze normaal 2 á 3 woorden op een dag leren. Bekijk ze in de bibliotheek of thuis!

Vraag een code aan om thuis digitale prentenboeken te bekijken

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Gratis lidmaatschap

lezen

Lidmaatschap bij de bibliotheek is voor kinderen van 0 tot 18 jaar GRATIS.

Baby’s kunnen al lid worden van de bibliotheek. Laat een pasje maken en je kunt in alle bibliotheekvestigingen van Hoorn terecht!

Voorleeskwartier

voorlezen

Houd jouw kind ook zo van voorlezen? Kom dan eens naar het voorleeskwartier! Elke woensdagmiddag om 14.30 kun je in de bibliotheek komen luisteren naar de mooiste verhalen tijdens het voorleeskwartiertje.

Moeite met lezen

lezen

Kinderen kunnen moeite hebben met lezen. Daarom heeft Bibliotheek Hoorn een Makkelijk Lezen Plein! Op dit plein vind je alleen maar boeken, dvd’s en luisterboeken voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Lees meer over het Makkelijk Lezen Plein