Het Makkelijk Lezen Plein

mlpKinderen kunnen moeite hebben met lezen. Daarom heeft Bibliotheek Hoorn een Makkelijk Lezen Plein! Op dit plein vind je alleen maar boeken, dvd’s en luisterboeken voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Makkelijk Lezen Plein: hoe werkt het?
Oefenen helpt, maar welke boeken zijn geschikt? Op het Makkelijk Lezen Plein staan boeken die aansprekend zijn voor kinderen. Ze zijn geselecteerd vanwege het eenvoudiger taalgebruik, de duidelijke lay-out, de aansprekende omslag en de aantrekkelijkheid van de inhoud. Daarnaast vinden kinderen er ook luisterboeken, verfilmde leesboeken en informatieve DVD's. Hierdoor komen ook boeken en onderwerpen binnen hun bereik die voor hen te moeilijk zijn om te lezen.

Wij helpen je graag verder
Alle vestigingen van de bibliotheek hebben een Makkelijk Lezen Plein. Kom eens een keer kijken met je kind en laat hem of haar er zelf lekker rondkijken.

Meer informatie over kinderen die moeite hebben met lezen
Voor meer informatie over kinderen met leesproblemen en het Makkelijk Lezen Plein, kijk op www.makkelijklezenplein.nl/ouders. Hier zijn veel tips te vinden om je kind weer enthousiast aan het lezen te krijgen. Of vraag één van onze medewerkers in de Risdam, Kersenboogerd of de Centrale om advies. Zij helpen je graag. Zo wordt lezen een stuk leuker!

Wil je het lezen thuis graag oefenen met je kind, kijk dan eens bij deze oefentips.

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr