Laag inkomen of weinig geld?

Heb je een laag inkomen en weinig of geen geld voor sport of culturele activiteiten? Dan is de sport- en cultuurstrippenkaart misschien iets voor jou en jouw gezin. Hiermee kun je in Bibliotheek Hoorn het lidmaatschap, cursussen of workshops betalen. 

Waar en hoe kan ik de strippenkaart bestellen?
Je kunt de sport- en cultuursprippenkaart gratis aanvragen bij de Gemeente Hoorn. Hier staan ook de voorwaarden beschreven. De strippen zijn niet inwisselbaar voor geld. 

P.S. De verwachting is dat mensen die een gemiddeld inkomen hebben, maar door schuldenproblematiek maar weinig te besteden hebben, vanaf maart 2017 ook gebruik kunnen maken van de sport- en cultuurstrippenkaart. Zie nieuwsbrief van Hoorn.

 

Digisterker: de digitale overheid


Steeds meer diensten van de overheid zijn digitaal beschikbaar. Denk aan het aanvragen van huur- of zorgtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of alle zaken rondom een uitkering, pensioen of kinderbijslag.

Met je DigiD kun je alles regelen. Veel mensen vinden dit nog best lastig. Daarom biedt Bibliotheek Hoorn de cursus Digisterker: Omgaan met de digitale overheid. 

Lees meer over de cursus Digisterker

Taalkit DUTCH voor vluchtelingen

Maak kennis met de Taalkit DUTCH. De Taalkit DUTCH is gemaakt voor vluchtelingen die net in Nederland zijn en nog geen status hebben. Het materiaal ondersteunt vrijwilligers die aan deze vluchtelingen lesgeven.

Lees meer over Taalkit DUTCH


Klik & Tik: internet voor beginners

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Bibliotheek Hoorn helpt daarmee.

Wij bieden ondersteuning met Klik & Tik. Klik&Tik helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt 'downloaden'.

Lees meer over de cursus Klik & Tik

Vaardigheden verbeteren?


Kijk dan eens op Oefenen.nl! Dit is een handige website met verschillende oefeningen om vaardigheden te verbeteren waar we dagelijks mee te maken hebben, zoals  taal, rekenen, internetten en omgaan met geld. 

De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Slimme nieuwslezer


De Slimme Nieuwslezer is een krant op de computer. Hij is speciaal gemaakt voor mensen die graag willen leren. 

Iedere dag staat het nieuws van vandaag erin. Met uitleg van moeilijke woorden. En oefeningen om beter te leren lezen, begrijpen en schrijven.

Je kunt de Slimme Nieuwslezer thuis gebruiken. Je kunt ook naar de bibliotheek komen waar mensen je graag helpen met oefenen. Je hoeft er niet voor te betalen. De bibliotheek betaalt de kosten.

Ga naar de Slimme Nieuwslezer

26 juni

Leer makkelijker lezen - hulp bij lezen

Voor kinderen en hun ouders/verzorgers

Wij geven persoonlijke tips om het leesplezier van je kind te vergroten. Iedereen is welkom, aanmelden niet nodig. Gratis.

15:30 - 17:00
26 juni

Voorlichtingsbijeenkomst over dementie en mantelzorg

Gemeente Hoorn en Geriant

Deze avond geven Gemeente Hoorn en Geriant een voorlichtingsbijeenkomst voor inwoners die meer willen weten over dementie en mantelzorg. 

19:30 - 21:30
27 juni

E-book spreekuur Centrale Bibliotheek

Iedere donderdagochtend. Neem (indien mogelijk) je eigen laptop, tablet of e-reader mee en meld je bij de servicebalie.

10:00 - 11:30
1 2 3 4 5 »