BoekStart

Logo Boekstart

Boekstart voor baby's is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

Programma BoekStartweek 2021

Bekijk de agenda

Het begint met lezen

Vader met kind en boekstartkoffertje

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.

Het landelijke project BoekStart voor baby’s stimuleert dit.

Wat is BoekStart? 
BoekStart is een leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s (0 - 1 jaar) uitgevoerd door de openbare bibliotheek, ondersteund door de gemeente en het consultatiebureau.

Maak je baby lid van de bibliotheek en profiteer van:

  • Gratis BoekStartkoffertje met babyboekjes
  • Bibliotheeklidmaatschap
  • BoekStarthoek in de bibliotheek 
  • Adviezen om met je baby te genieten van lezen
  • Boekentips 
  • Speciale ouder-en-kind-bijeenkomsten in de bibliotheek 

Heb je een waardebon gekregen? Kom dan naar de bieb en lever hem ingevuld in. Heb je nog géén gratis waardebon ontvangen om het boekstartkoffertje op te halen? Neem dan snel contact op.

BoekStart is ontwikkeld door Stichting Lezen en de Koninklijke Bibliotheek, is onderdeel van het programma Kunst van Lezen en wordt gefinancierd door het ministerie van OCW. 


Digitale voorleestas

digitale voorleestas afbeelding

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.