Onderwijs

Samen lekker lezen

Kinderen die graag lezen, lezen meer en lezen beter! Dat is bewezen. De Bibliotheek Hoorn helpt graag om kinderen te laten (leren) lezen. Als schakel tussen boek en kind willen we voor iedereen een aangename leeservaring verzorgen. Lees snel verder hoe we dat doen. 

Minecraft challenge

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?

Bekijk details

Instellingsabonnement

Boeken lenen als educatieve instelling

Lid worden van de bibliotheek als educatieve instelling? Dat kan! Maak gebruik van ons speciale abonnement.

 

Advies

Wij adviseren graag over educatieve toepassingen.

Heb je vragen, wil je advies over onze programma's of heb je een goed idee? Neem contact op met team educatie. Wij helpen graag.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze educatieve nieuwsbrief

Elke maand op de hoogte blijven en tips ontvangen? Meld je aan voor de educatieve nieuwsbrief.

Jeugdafdeling

De jeugdafdeling van de Bibliotheek Hoorn heet Babel. Hier kun je allerlei boeken en verschillende thema's vinden, van informatie tot lekkere leesboeken. Helaas is Babel tijdelijk gesloten in verband met het Corona virus.

Bekijk details

Kinderopvang

moeder en baby

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen versterkt de band met kinderen. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met (voor)lezen. 

Basisscholen

kinderen

Wij willen ieder kind dezelfde kansen bieden door alle kinderen aan het lezen te krijgen. Leesplezier staat hierbij voorop. Want wie plezier heeft in lezen, leest veel en leert daardoor beter en sneller.

Voortgezet onderwijs

jongeren

Wij werken graag samen met het voortgezet onderwijs. Wij adviseren en saneren, verzorgen lesprogramma's en workshops en geven aankoop- en leesadvies.

Jeugd­bibliotheek

Welkom op Jeugdbibliotheek.nl! Hier vind je alles rondom lezen en leren. Of je nu leuke boeken zoekt, of meer wilt weten over een bepaald onderwerp, Jeugdbibliotheek heeft het allemaal!

Bekijk de online jeugdbieb

Vandaag open

Bibliotheek Risdam
10:00 - 17:00
Bibliotheek Kersenboogerd
gesloten
Bibliotheek Hoorn, Centrale
10:00 - 20:30