Jeugd & Jongeren

Zoek je een digitaal prentenboek? Wil je lekker wegdromen bij een boek? Moet je lezen voor je lijst? Of zoek je informatie over een spreekbeurt? Klik op je leeftijd en bekijk wat de bibliotheek te bieden heeft.


  • 0-6 jaar

  • 6-12 jaar

  • 12-18 jaar

Tot 18 jaar gratis lid

Gratis lidmaatschap voor jeugd. Geen boete bij te laat terugbrengen! Leen gratis boeken, tijdschriften, e-books, cd's en dvd's (10 van elk per keer). Gratis reserveren. Korting op activiteiten. Gebruik de werkplekken in de bibliotheek als je moet studeren, met gratis onbeperkt Wifi. Let op, als je jonger dan 16 bent is er toestemming van je ouders/verzorgers nodig om lid te worden.

Schrijf je direct in!


Meer dan alleen maar boeken lenen!

Met je bibliotheekpas kun je online oefenen voor je theorie-examen, voorleesfilmpjes bekijken, informatie zoeken voor je werkstuk, oefenen voor de basisschoolvakken en nog veel meer. Kijk meteen wat er allemaal kan.

Ga naar Online Lezen & Leren

BoekStart

Boekstart voor baby's is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken.

Lees meer

Leestips voor jongens

Boekentips voor jongens

Lees meer


Speel-o-theek De Zusjes

Wist je dat we in onze bibliotheek in de Kersenboogerd ook samenwerken met Spel-o-theek de Zusjes? Zoals je bij een bibliotheek boeken leent, kun je bij een speelotheek speelgoed lenen. Spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Door bij Speel-o-theek De Zusjes te lenen kunnen kinderen speelgoed uitproberen dat aansluit bij hun ontwikkeling. Spelenderwijs ontdekt je kind de wereld!

Lees meer