BiebEscape

Een spannend en uitdagend bibliotheekbezoek waarin leerlingen moeten zoeken, samenwerken, creatief denken en tegen elkaar strijden. Zenuwslopend!

Opzet

BiebEscape garandeert leerlingen (VO) een uitdagend bibliotheekbezoek. Zoals de naam al aangeeft, volgt het programma BiebEscape het idee van Escape Rooms. Je staat met je team voor een raadsel dat moet worden opgelost. Door de gekregen en verzamelde gegevens te combineren, door uitproberen en door goed samenwerken kun je een oplossing vinden. De leerlingen gaan in BiebEscape de uitdaging aan zo snel mogelijk de kluis te kraken.
De leerlingen van een klas worden verdeeld in twee teams, die tegen elkaar gaan strijden. Elk team bestaat uit drie groepjes, die elk een raadsel gaan oplossen. De drie oplossingen zijn nodig om uiteindelijk de juiste cijfercode voor de kluis te vinden.

De leerlingen zijn in het begin flink gefrustreerd, maar heel trots en voldaan als ze de puzzels hebben opgelost!

— Annemieke, leesconsulent bibliotheek Rotterdam

Om tot een goede oplossing van een raadsel te komen, zoeken de leerlingen naar informatie over boeken in de catalogus van de bibliotheek, op internet en op de flaptekst van de betreffende boeken of in de boeken. Al zoekend en puzzelend maken de leerlingen kennis met de bibliotheek en alles wat zij te bieden heeft. Ze leren informatie op te zoeken, te vinden en te verwerken. Daarnaast ontdekken ze leuke boeken en maken ze kennis met de schrijvers daarvan.

Mijn leerlingen moesten echt in de boekinhoud duiken om de puzzels op de lossen, dat vond ik zo leuk!

— Mirjam, docent 2 VMBO-K, Tilburg

Kosten 2021

Dit programma kost € 140,- per groep.

Neem contact op voor meer informatie of reserveren