Voorlezen: Leo de lijpe reiger door Sander Tromp

28 december 2023, van 14:30 tot 15:00 | Bibliotheek Kersenboogerd, Betje Wolffplein 216

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Geniet van het voorleeskwartiertje bij de Bibliotheek Hoorn.

Kom luisteren naar het verhaal van Leo de lijpe reiger. Leo de lijpe reiger is een boek over anders zijn. En waarom dat eigenlijk best bijzonder is.

Leo is een lijpe reiger. Dat zijn rare vogels, joh. Ze vliegen het liefst de hele dag tegen ramen aan. Leo vindt dat maar stom. Bovendien krijgt hij er knallende koppijn van. Wat zou hij toch graag anders willen zijn, maar ja: bij wie kan hij daarvoor terecht? Als een geschenk uit de hemel ontmoet hij Otto en Oscar, twee homoseksuele ooievaars. Zij trekken zich het lot van die arme Leo aan en nemen hem mee naar Ooievaarsoord. Daar wacht Leo een wereld vol avonturen.Zou het hen lukken om van Leo de lijpe reiger een ooievaar te maken?

Over de auteur

Als kind was lezen en schrijven al zijn lust en zijn leven. Sander Tromp (1977) maakte later van zijn hobby zijn beroep. Hij schreef documentaires voor SBS (24 Jaar Gevangen In De Horrorkelder, Gerda Smit: ‘Alles is weg’), was jarenlang werkzaam voor De Telegraaf en was de man achter een populaire column in Vrouw Magazine. Leo de lijpe reiger is het kinderboekdebuut van Sander Tromp, zelf vader van drie kinderen.