Archeologie bij jou thuis?

Woensdag 4 oktober 2023, van 15:00 tot 16:00 | Centrale

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wij hebben het Kinderboekenweekthema deze middag omgedoopt tot “archeologie bij mij thuis”! Op woensdag 4 oktober van 15:00-16:00 uur mag je met oude spullen van thuis langskomen in Bibliotheek Hoorn om ze te laten bekijken door een archeoloog!

Neem je oude spullen mee van thuis

Misschien heb je ooit iets bijzonders gevonden in de tuin, of hebben jullie al jaren een mooi bord in de kast staan dat van opa of oma is geweest. Archeoloog Wytze kan jou veel vertellen over het voorwerp: hoe oud het is, waar het van gemaakt is en waar het vandaan komt. Wytze heeft zelf ook een paar mooie vondsten meegenomen waar hij iets over kan vertellen.

Kom je eigen bord beschilderen

Als je thuis geen oude spullen hebt maar archeologie wel heel leuk vindt, ben je ook van harte welkom. Met archeoloog Fleur kun je een bordje komen beschilderen. Archeologen vinden vaak prachtige borden met gekleurde beschilderingen. Deze stijlen worden ‘majolica’ en ‘faience’ genoemd en komen oorspronkelijk uit Spanje en Italië. In Nederland werden deze borden nagemaakt in de 17de eeuw. Ook hier in Hoorn! We gaan in dezelfde stijl een bordje beschilderen. Deze kunnen dan, net als vroeger, mooi op de schoorsteen staan of aan de muur hangen.

Je hoeft je niet aan te melden, je kunt gewoon binnenlopen. Ook zijn we erg benieuwd of je spullen hebt die niet uit Nederland komen.

Deze middag is op woensdag 4 oktober van 15.00 - 16.00 uur in de Centrale Bibliotheek.