We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.
Let op!  Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei en 2e Pinksterdag, maandag 24 mei is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

CoderDojo | Online

24 april 2021, van 14:00 tot 16:00 | Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8

Kosten: Gratis, wel aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Logo van CoderDojo.

Er is een CoderDojo in de Bibliotheek Hoorn! Een CoderDojo is een maandelijkse bijeenkomst waar jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar welkom zijn om te leren programmeren.

Kinderen van nu groeien op in een veranderende wereld. Ze hebben in de toekomst andere vaardigheden nodig, omdat ook banen en technieken om ons heen veranderen. Dit noemen we de 21e eeuwse vaardigheden, leren samenwerken, creativiteit, probleemoplossend vermogen en computational thinking zijn daar een aantal van. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daarvoor terecht bij de Coderdojo.

Deelname is gratis, wel even een plek reserveren via onze site.

 

CoderDojo Hoorn online

April 2021 is de CoderDojo Hoorn online. We werken samen via Jitsi. Hiervoor is geen account nodig. Daarna kijken we of we weer veilig bij elkaar kunnen komen. Voor de online Coderdojo onderschrijven we de Guidance on online sessions van de CoderDojo en Raspberry Pi foundation. 

Meld je aan als je mee wilt doen, want ook online hebben we maar beperkte plekken, zodat we iedereen goed kunnen blijven helpen. Aanmelders krijgen een Jitsi Meeting room code via e-mail.

CoderDojo Hoorn in de Centrale Bibliotheek

Hopelijk kunnen we in de loop van 2021 weer in de Bibliotheek CoderDojo houden. We moeten dan natuurlijk wel rekening houden met de Coronaregels in de bibliotheek. Ook werken we niet meer in de bibliotheekruimte maar in de Salon, de grote zaal boven. Daar kunnen 10 kinderen (met 1 begeleider) komen.  

 

E-mail je naam en de datum waarop je wilde komen. Bij voldoende aanmeldingen gaan we kijken of we vaker een Coderdojo kunnen houden.