We zijn weer open!

Er gelden coronaregels in de bibliotheek
Je kunt nog steeds gebruik maken van onze afhaalbieb. Deze service loopt door.

CoderDojo

26 september 2020, van 13:00 tot 15:00 | Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8

Kosten: Gratis, wel aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Logo van CoderDojo.

Er is een CoderDojo in de Bibliotheek Hoorn! Een CoderDojo is een maandelijkse bijeenkomst waar jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar welkom zijn om te leren programmeren. We spelen codeerspellen, werken met Scratch, en uiteindelijk gaan we coderen met de echte programmeertaal.

Kinderen van nu groeien op in een veranderende wereld. Ze hebben in de toekomst andere vaardigheden nodig, omdat ook banen en technieken om ons heen veranderen. Dit noemen we de 21e eeuwse vaardigheden, leren samenwerken, creativiteit, probleemoplossend vermogen en computational thinking zijn daar een aantal van. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daarvoor terecht bij de Coderdojo.

Deelname is gratis, wel even een plek reserveren via onze site.

 

Vanaf september weer CoderDojo!

Hopelijk kunnen we in september weer naar de CoderDojo! We moeten natuurlijk wel rekening houden met de Coronaregels in de bibliotheek, maar we gaan proberen met een paar aanpassingen toch weer bezig te zijn met code. Er zullen een paar dingen veranderen. We gaan niet meer in de bibliotheekruimte werken, maar in een zaal in de Centrale Bibliotheek Hoorn. Kinderen gaan elkaar meer helpen zodat de volwassenen op veilige afstand kunnen blijven.

Omdat we graag willen dat kinderen elkaar meer gaan helpen, willen we groepjes vormen van wie er met hetzelfde bezig is. Geef daarom bij aanmelding in het opmerkingenveld door waar je mee bezig wilt:

  1. Scottie Go spelen om een goed inzicht te krijgen van code.
  2. Scratch projecten maken.
  3. Visual code van Microsoft: in de Visual Studio Code kun je allerlei soorten code schrijven. 
  4. Micro:Bit projecten. Op de Micro:bit kun je werken met codeblokken, of met python of javascript. Je kunt er ook robots mee bouwen.

Let op: Er kunnen maar 10 kinderen per keer komen, en we gaan de 2 of 3 meest gevraagde opties begeleiden. 

Coderdojo vol? Meld je aan voor de reservelijst. Als er veel animo is kunnen we misschien een tweede dojo starten. 

Zonder begeleiding aan de slag? Vanaf september is er weer elke woensdag Klooiplaats, kijk ook of er misschien dan een leuke activiteit wordt gehouden!

Vergeet niet in het opmerkingenveld te zetten wat je wilt doen! Optie 1, 2, 3 of 4, of heb je een eigen project?

E-mail je naam en de datum waarop je wilde komen. Bij voldoende aanmeldingen gaan we kijken of we vaker een Coderdojo kunnen houden.