Webinar Media Ukkie Dagen 2023

Dinsdag 28 maart 2023, van 20:00 tot 21:00 | Online

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

logo media ukkie dagen 2023

Op 24 maart tot en met 31 maart 2023 zijn weer de jaarlijkse Media Ukkie Dagen. Een week lang aandacht voor media en jonge kinderen. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2023 is 'Balans: Bewegen met media'

Welke plek heeft media in het leven van jouw kind?

Tijdens de Media Ukkie Dagen laat Denise Bontje van Mediasmarties.nl (groot)ouders met kinderen van 0 tot 6 jaar op 28 maart 2023 nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein)kind. Het webinar sluit inhoudelijk aan op het thema van de Media Ukkie Dagen: ‘Balans: Bewegen met Media’.

Is er sprake van balans en hoe zou dit voor (groot)ouders ideaal zijn. Deelnemers aan het webinar krijgen tips om meer balans aan te brengen en daarnaast krijgen zij te zien welke media kinderen juist in beweging kunnen zetten (of wat je daar zelf voor kunt doen).

Naast concrete tips worden de deelnemers ook een spiegel voorgehouden, want hoe zit het met het voorbeeld dat zij zelf geven? Is er sprake van balans, of willen zij ook iets veranderen?

Dit gratis webinar wordt aangeboden door uw bibliotheek tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Meld je aan

Meld je aan voor het (landelijk) webinar op maandag 28 maart 2023.

Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid. 

Wat: Een webinar met praktische tips om een gezond mediamenu samen te stellen voor jonge kinderen

Voor wie: Ouders van kinderen tussen de 0 en 6 jaar

Wanneer: Dinsdagavond 28 maart 2022 van 20 uur tot 21 uur

Hoe: Online webinar via Microsoft Teams

 

Meld je aan

Over Denise Bontje

Denise Bontje is opgeleid tot taalkundige en theatermaker en heeft een jarenlange ervaring opgedaan op het gebied van mediaopvoeding en het (jonge) kind. Als trainer en adviseur was zij betrokken bij het ontwikkelen van de training Digidreumes (behorend bij de gelijknamige website opgezet door het Kinderopvangfonds). In 2017 is Digidreumes overgenomen door Sardes en was Denise als coördinator verantwoordelijk voor de opbouw van Kind & Media met bijbehorende geactualiseerde) trainingen en workshops. Sinds 1 september 2018 is Denise als zelfstandige aan de slag en heeft zij zich gespecialiseerd in de combinatie taalmedia(opvoeding)- en spel. Kortom, mediaopvoeding in brede zin. Als DmaakthetBont schudt zij de boel graag een beetje op door middel van workshops, ouderavonden en trainingen. Daarnaast adviseert ze kinderopvangorganisaties over de rol van de kinderopvang bij mediaopvoeding en hoe zij de professionals in dit proces mee kunnen nemen.