Luisterconcert carillon Kasia Piastowska en Toru Takao

21 augustus 2019, van 19:30 tot 20:30 | Binnentuin Centrate Bibliotheek

Kosten: Gratis

Geniet van het luisterconcert van Kasia Piastowska en Toru Takao

Het Pools-Japanse echtpaar Kasia Piatowski en Toru Takao is te gast in het carillon van de Grote Kerk. Zij spelen deze avond enkele stukken solo, maar ook quatra main en quatre pieds, dus met vier handen én vier voeten. Na afloop komen deze gastbeiaardiers naar de luisterplaats, de binnentuin van de Bibliotheek Hoorn om na te praten met het publiek onder het genot van een drankje.

Katarzyna (Kasia) Takao-Piastowska (Polen, 1981) begon haar pianolessen in haar geboorteplaats Slupsk. In 1992 won zij de eerste prijs voor het piano-duo-concours in Starogard, Gdansk. Zij studeerde muziektheorie en compositie aan de Muziek Academie in Gdansk en haalde haar bachelor diploma in 2000 en haar master in 2005. Zij ontving een Huygens beurs gedurende haar studie (2003 - 2005) en nam deel aan een project voor beiaardkunst aan de Nederlandse Beiaardschool. Ze studeerde van 2006 tot 2008 voor uitvoerend beiaardier bij Geert D'hollander in de Rooseveld Academy in Middelburg. In 2008 behaalde ze eerste prijs van de beiaardwedstrijd in Middelburg. In 2015 studeerde ze af aan de Koninklijke Beiaardschool in Mechelen en aansluitend ontving ze nog een eerste prijs in de beiaard-competitie in Goes (2015).

Toru Takao (1977) is een Japanse beiaardier. Hij studeerde voor uitvoerend beiaardier aan de Nederlandse Beiaardschool Amersfoort (onderdeel van het Utrechtse Conservatorium) bij Arie Abbenes, Bernard Winsemius en Frans Haagen. Zijn Master of Music diploma behaalde hij in 2008. Hij nam deel aan verscheidene beiaardcompetities, met o.a. de 2de prijs bij de Koningin Fabiolawedstrijd in 2008 en de eerste prijs van de beiaardcompetitie van de Nederlandse KlokkenspelVereniging in 2008 én in 2018 bij het 100-jarig bestaand van deze vereniging. Toru woont in Wuppertal, Duitsland.

In 2012 hebben Toru en zijn echtgenote Katarzyna de regelmatige concertreeks voor de beiaard van de St. Aldegundis-kerk in Emmerich en in 2015 startten zij, in samenwerking met de stad en de kerk, het carillonfestival ”Emmericher Glocken Sommer”. Vanaf 2017 is hij een van de bestuursleden van de Duitse Beiaardassociatie. Toru en Katarzyna zijn vanaf 2009 woonachtig in Duitsland en actief als freelancers op het gebied van muziek en beiaard. Ze werken samen om de Duitse, Japanse en Poolse beiaardcultuur te promoten.