Speciaal Voorleeskwartiertje "Sint"

3 december 2022, van 12:30 tot 12:45 | Centrale Bibliotheek, Wisselstraat 8, Hoorn

Kosten: Gratis | voor kinderen van 2 tot 5 jaar

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Kom ook naar het voorleeskwartiertje in de Bibliotheek Hoorn.

Kom luisteren naar Ina en haar verhalen over de Sint. Je mag verkleed komen!

Hoor de wind waait…..

Sinterklaas is al heel oud, dus zijn er ook veel Sinterklaasverhalen. En die verhalen gaan niet alleen over hem, maar ook over zijn Pieten, zijn paard, de boot of alle pakjes die hij ieder jaar meeneemt. In het leven van Sinterklaas gebeurt er altijd wel wat. Ook de pieten zitten vol streken. Daarom is het leuk om vandaag, vlak voor de verjaardag van Sinterklaas op 5 december, naar verhalen over hem te luisteren.

De verhalen tijdens dit kwartiertje worden voorgelezen door voorleespecialist Ina Ursem. Ina weet als geen ander kinderente boeien en mee te nemen in haar verhalen!

Vijf redenen waarom voorlezen goed is!

  1. Door het verhaal voor te lezen en gesprekken te voeren over het verhaal, wordt de woordenschat vergroot en leren kinderen      verhalen te begrijpen. Als je als kind een kwartier per dag voorgelezen wordt, leer je gemiddeld 1000 woorden per jaar.
  2. Kinderen leren beter concentreren omdat ze hun aandacht erbij moeten houden.
  3. Het empathisch vermogen van het kind wordt vergroot doordat ze leren over nieuwe situaties en hoe ze hiermee om moeten    gaan.
  4.  Het is gewoon ontzettend leuk! Kinderen worden nieuwsgieriger en gaan meer op onderzoek uit. Hoe meer je ontdekt, hoemeer je leert!
  5. De band tussen voorlezer en kind versterkt: door iedere dag een rustmoment te pakken om voor te lezen kun jeheerlijk samen ontspannen.