We zijn gesloten

De bibliotheken zijn gesloten tot en met 2 maart 2021. Er zal in die periode geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de afhaalbieb. De inleverbussen zijn gewoon open.

Digisterker

Digisterker. Leer omgaan met de websites van de overheid bij de Bibliotheek Hoorn.

Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker in de Bibliotheek Hoorn helpt je op weg.

Waarom deze cursus?

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk. Daarom biedt de Bibliotheek Hoorn een speciale internetcursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ aan. In vijf bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid.

Wat leer je in deze cursus?

Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.
De cursus is voor inwoners van Hoorn die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik&Tik te doen.

Deelnemen

De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker-docenten in kleine groepen van maximaal zes personen. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van anderhalf uur.
Deelname aan de cursus bedraagt € 25,- voor leden en € 40,- voor niet-leden van de Bibliotheek Hoorn. Dit is inclusief lesboek en koffie/thee.

Data

Zodra bekend is dat er een nieuwe cursus start plaatsen wij dat op onze website en kun je dit lezen in onze nieuwsbrief.

Meer informatie en aanmelden

Wil je je aanmelden voor de cursus Digisterker: Werken met de digitale overheid? Meld je dan aan in een van onze vestigingen, via cursus@bibliotheekhoorn.nl of via 0229-219441.