E-book spreekuur

E-book spreekuur bij de Bibliotheek Hoorn

Lukt het niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Onze e-book adviseurs geven je graag persoonlijke, een-op-een uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Waar?

De spreekuren vinden plaats in al onze drie vestigingen (Centrale, Kersenboogerd en Risdam) op vaste dagen. Klik hieronder op de oranje knop voor een overzicht van de spreekuren, locaties en tijden. 

Neem (indien mogelijk) je eigen laptop, tablet of e-reader mee en meld je bij de servicebalie.

Naar de agenda voor het eerstvolgende e-book spreekuur

BELANGRIJKE informatie voordat je langs komt!

Maak voordat je komt een webaccount aan op onlinebibliotheek.nl/e-books (houd je bibliotheekpas bij de hand). Je kunt ook eerst even lezen hoe het moet en wat het inhoudt. Het aanmaken van de webaccount van te voren voorkomt onnodig wachten en tijdverlies in de bibliotheek.

Neem de inloggegevens van deze account mee naar onze adviseurs in de bibliotheek. Deze (gebruikersnaam en wachtwoord) heb je nodig om je e-books te kunnen downloaden.

Heb je een e-reader? Zorg dat Adobe Digitale Editions is geinstalleerd op je e-reader. Hoe dit moet en waarom dit nodig is kun je hier lezen. Zonder Adobe Digital Editions is het niet mogelijk om de e-books op je e-reader te downloaden.

Neem je e-reader, smartphone of tablet mee.         

E-books lenen zonder extra kosten

Met je bibliotheekabonnement kun je op dit moment zonder extra kosten e-books lenen. De uitgebreide collectie e-books wordt landelijk aangeboden. Je kunt ze lezen op je e-reader, smartphone, tablet of computer. Je maakt eenmalig een webaccount aan en downloadt de e-books vanuit je luie stoel. In de e-bookcollectie vind je duizenden titels: literaire romans, thrillers, kinderboeken, po√ęzie en natuurlijk non-fictie over bijvoorbeeld werk en studie, geschiedenis en politiek, mens en maatschappij.