CoderDojo

Bij een CoderDojo leren jongeren tussen de 7 en 17 jaar om te programmeren. Dojo's worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers.

Aanmelden

Om deel te nemen aan een Dojo moet je je van tevoren opgeven. 
Voor basisschool kinderen geldt dat een ouder aanwezig moet blijven tijdens de Dojo.

Is de CoderDojo iets voor mijn kind?

CoderDojo is geschikt voor iedereen tussen de 7 en 17 jaar. Het maakt niet uit of je nog nooit geprogrammeerd hebt. Tijdens de dojo van 14.00 - 16.00 uur kun je onder begeleiding van vrijwilligers leren programmeren. Voor basisschool kinderen geldt dat een ouder aanwezig moet blijven tijdens de Dojo.
Aan het eind van elke Dojo presenteren alle kinderen wat zij die dag geleerd hebben.Er zijn voldoende vrijwilligers om te helpen en vragen te beantwoorden, maar het is ook leuk om van elkaar te leren. Als je kind het leuk vindt om te leren, dan zijn jullie van harte welkom!

Vanaf september weer CoderDojo!

Hopelijk kunnen we in september weer naar de CoderDojo! We moeten natuurlijk wel rekening houden met de Coronaregels in de bibliotheek, maar we gaan proberen met een paar aanpassingen toch weer bezig te zijn met code. Er zullen een paar dingen veranderen. We gaan niet meer in de bibliotheekruimte werken, maar in een zaal in de Centrale Bibliotheek Hoorn. Kinderen gaan elkaar meer helpen zodat de volwassenen op veilige afstand kunnen blijven.

Omdat we graag willen dat kinderen elkaar meer gaan helpen, willen we groepjes vormen van wie er met hetzelfde bezig is. Geef daarom bij aanmelding in het opmerkingenveld door waar je mee bezig wilt:

Scottie Go spelen om een goed inzicht te krijgen van code.

  • Scratch projecten maken.
  • Visual code van Microsoft: in de Visual Studio Code kun je allerlei soorten code schrijven. 
  • Micro:Bit projecten. Op de Micro:bit kun je werken met codeblokken, of met python of javascript. Je kunt er ook robots mee bouwen.
  • Let op: Er kunnen maar 10 kinderen per keer komen, en we gaan de 2 of 3 meest gevraagde opties begeleiden. 

Coderdojo vol? Meld je aan voor de reservelijst. Als er veel animo is kunnen we misschien een tweede dojo starten. Zonder begeleiding aan de slag? Vanaf september is er weer elke woensdag Klooiplaats, kijk ook of er misschien dan een leuke activiteit wordt gehouden!

Wat verandert er in verband met Corona?

  • Minder kinderen. In plaats van 14 ninja's kunnen we nu slechts 10 ninja's ontvangen.
  • In een zaaltje in plaats van in de bibliotheekruimte. 
  • Mentoren en champions blijven op anderhalve meter afstand. 
  • Elkaar meer ondersteunen door in groepjes met helzelfde bezig te gaan, je gewenste bezigheden graag van tevoren doorgeven in het opmerkingenveld.