We zijn tijdelijk gesloten

De bibliotheken zijn gesloten. Er zal in de periode dat we dicht zijn geen telaatgeld worden gerekend.
Je kunt blijven lezen en lenen via de AfhaalBieb. De inleverbussen zijn gewoon geopend.

Let op! Koningsdag, dinsdag 27 april, is de AfhaalBieb op al onze vestigingen gesloten.

 

Het Leescafé

Het Leescafé in de Centrale Bibliotheek

Bezoek ons Leescafé voor een lekker kopje koffie of thee met een kleine versnapering. Een prettige ontmoetingsplek waar je een uitgebreide collectie tijdschriften kunt vinden en landelijke en regionale kranten kunt lezen. 

Openingstijden

Openingstijden Leescafé

Het Leescafé is meestal geopend tijdens de openingstijden van de Centrale Bibliotheek, maar dan tot 16.30 uur. Donderdag sluit het Leescafé om 17.00 uur. In Het Leescafé is gratis wifi. Je hebt hiervoor geen wachtwoord nodig.

Bijzondere samenwerking

Samenwerking met Leekerweide

In Het Leescafé werken mensen met een verstandelijke beperking. Zij werken onder begeleiding van de Leekerweide Groep. Het werk in de bibliotheek is een vorm van dagbesteding voor hen en wordt betaald uit zorgbudgetten. 

Wat staat er op het menu?

Fairtrade koffie en thee met vers gebakken appelgebak en diverse cakejes.

In Het Leescafé wordt Fairtrade koffie en thee geserveerd, met vers gebakken appelgebak, boterkoek of cakejes. Tip: vraag naar het gebak van de dag. Ook kun je er sapjes en limonade drinken, een simpel ontbijt en diverse tosti's eten. 

Tijdschriften en kranten

De Bibliotheek Hoorn heeft honderden kranten- en tijdschriftenabonnementen. Aan de leestafels is het heerlijk vertoeven met dit gevarieerde aanbod. Of neem lekker een stapel tijdschriften mee naar huis! Als je lid bent van de Bibliotheek Hoorn leen je tijdschriften gratis, voor een periode van drie weken. Alleen de meest actuele tijdschriftennummers blijven in de bibliotheek.