Het Leescafé

Het Leescafé in de Centrale Bibliotheek

Bezoek ons Leescafé voor een lekker kopje koffie of thee met een zelfgebakken lekkernij. Een prettige ontmoetingsplek waar je een uitgebreide collectie tijdschriften kunt vinden en landelijke en regionale kranten kunt lezen. 

Openingstijden

Openingstijden Leescafé

Het Leescafé is geopend tijdens de openingstijden van de Centrale Bibliotheek tot 16.00 uur. Op zaterdag sluit de het horecagedeelte van het Leescafé om 15.30 uur. In Het Leescafé is gratis wifi. Je hebt hiervoor geen wachtwoord nodig.

Bijzondere samenwerking

Samenwerking met Leekerweide

In Het Leescafé werken mensen met een verstandelijke beperking. Zij werken onder begeleiding van WilgaerdenLeekerweideGroep. Het werk in de bibliotheek is een vorm van dagbesteding voor hen en wordt betaald uit zorgbudgetten. 

Wat staat er op het menu?

Fairtrade koffie en thee met vers gebakken appelgebak en diverse cakejes.

In Het Leescafé wordt koffie en thee geserveerd, met vers gebakken lekkernijen. Ook kun je er sapjes van 't Keetje en limonade drinken, soep en diverse tosti's eten. Op werkdagen serveren ze er tot 10.30 uur een ontbijtje.

Tijdschriften en kranten

De Bibliotheek Hoorn heeft honderden kranten- en tijdschriftenabonnementen. Aan de leestafels is het heerlijk vertoeven met dit gevarieerde aanbod. Of neem lekker een stapel tijdschriften mee naar huis! Als je lid bent van de Bibliotheek Hoorn leen je tijdschriften gratis, voor een periode van drie weken. Alleen de meest actuele tijdschriftennummers blijven in de bibliotheek.