Studeren en werken in de bieb

Studeren en werken bij de Bibliotheek Hoorn

Studeren of werken kan prima bij de Bibliotheek Hoorn. Het is een goede plek om ongestoord te werken en eventueel af te spreken met je studiegenoten.

Voorzieningen

In de vestiging in het centrum van Hoorn zijn speciale studie- en werkplekken ingericht op de bovenverdieping. Er staan computers en er zijn kluisjes beschikbaar voor je waardevolle spullen.

Werk je liever op je eigen laptop, notebook of tablet? Alle studieplekken hebben een stopcontact, zodat je je eigen laptop kunt gebruiken. Bovendien heb je direct toegang tot de uitgebreide collectie van de bibliotheek.

Eten en drinken

Toe aan een versnapering? Op de begane grond bij het Leescafé kun je kiezen uit diverse soorten koffie en thee met gebak of een lekkere tosti.

Wifi

In al onze vestigingen heb je in het hele gebouw gratis wifi. Je hebt geen wachtwoord nodig. Wij hanteren een reglement voor het gebruik van internet, wifi en computers in onze bibliotheek. Wanneer je in de Centrale Bibliotheek of Risdam gebruik maakt van wifi, ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je computer, tablet of smartphone. Zorg ervoor dat je een goede firewall en een goed anti-virus programma hebt geïnstalleerd.

Computergebruik, printen en kopiëren

In elke vestiging staan computers.Op deze computers kun je gebruik maken van internet en andere gangbare programma's als Word, Excel en PowerPoint. Lees hier meer over privacy m.b.t. computers in de bibliotheek.

Je kunt printen vanaf de vaste computers van de bibliotheek, maar ook vanaf je mobiel, laptop of tablet. Hier staan de tarieven voor printen, kopiëren en computergebruik.