Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren


Nieuwe boeken 📚


Digitaal lezen 📱 🎧

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod aan digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher.nl

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt houden? Wij helpen je met het vinden van een onderwerp!

Naar Werkstuk & Spreekbeurt

Lezen voor school

Lezen voor de lijst

Zoek je een leesboek voor school? Lezen voor de lijst helpt je een boek te kiezen dat past bij je leesniveau. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Ga naar Lezen voor de lijst

Uittrekselbank

De Uittrekselbank heeft samenvattingen van bekende jeugdboeken en literatuur. Met de achtergrondinformatie krijg je extra inzicht in het boek. Nuttig voor je boekbespreking! Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.
 

Log in bij de Uittrekselbank

Meer informatie over Uittrekselbank

LiteRom

LiteRom is superhandig voor lezen op school. Het geeft een compleet overzicht van interviews met auteurs, artikelen over en boekrecensies van Nederlandse en vertaalde literatuur van 1900 tot heden. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Log in bij LiteRom

Meer informatie over Literom

Literatuurgeschiedenis

Of het nou voor een boekverslag is, een werkstuk voor je studie of uit interesse: op Literatuurgeschiedenis lees je van alles over literaire teksten van de middeleeuwen tot nu. Zo leer je meer over schrijvers, thema's en stromingen. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar.
 

Ga naar Literatuurgeschiedenis