Online cursussen

Als lid van Bibliotheek Hoorn kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. 

Het aanbod is breed en verdeeld in vijf richtingen: Vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling, Talen, Gezondheid en opvoeding en Computer en Nieuwe Media. Wat ga jij doen komend jaar? 

Lees hier meer over het volgen van online cursussen

Talencursussen

Om je te redden in het buitenland, of om in gesprek te gaan met die mevrouw of mijnheer bij u in de buurt die net hier is komen wonen. Het is altijd handig en leuk om een andere taal te leren. De cursussen die wij bieden zijn Engels, Frans, Italiaans, Duits en Spaans aangevuld met een cursus Nederlands foutloos schrijven.

Ik wil een taalcursus doen

Digitaalhuis

Bibliotheek Hoorn biedt iedereen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen op digitaal vlak. Voor veel mensen zijn de digitale ontwikkelingen vanzelfsprekend. Meer dan 90% van de Nederlanders heeft toegang tot het internet. Dit geldt niet voor iedereen. Nog steeds hebben veel mensen moeite met het gebruik van internet.

- Wil je leren omgaan met de computer?
- Wil je met de digitale overheid leren omgaan?
- Ken je iemand in je omgeving die ondersteuning nodig heeft bij de computer?

Lees meer over het digitaalhuis

Cursussen Vrije Tijd

Je kunt bij dit onderwerp kiezen uit een aantal leuke cursussen zoals fotografie, meer leren over wijn en een cursus bloemschikken. Heb je altijd al gitaar of keyboard willen spelen? Dan kun je bij ons online de basis leren. 

Zo'n cursus wil ik graag volgen 

Cursussen Computer en Nieuwe Media

De online cursus Computer en Nieuwe Media bevat veel cursussen om je kennis te vergroten op dit gebied, waaronder (on-line)Computer Essentials, hoe haal je meer uit je I-pad, een cursus  Android, Instagram, Facebook en LinkedIn. Ook kun je basiskennis opdoen over het Microsoft pakket Excel 2010. 

Ik wil meer weten van Computer en Nieuwe Media 

Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijike ontwikkeling is een breed begrip. In onze online cursussen worden er een aantal onderwerpen uitgehaald zoals Time Management, solliciteren, breinleren, presenteren en het puberbrein. Daarnaast kun je natuurlijk bij ons in de bibliotheek terecht voor boeken en andere materialen die je kunnen helpen met je persoonlijke ontwikkeling. 

 Persoonlijke ontwikkeling lijkt mij interessant

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Cursussen Gezondheid en Opvoeding

Gezondheid en opvoeding bevat cursussen om je te ondersteunen op dit gebied. Bijvoorbeeld hoe je je eetgedrag kunt veranderen om slank te blijven en hoe je om kunt gaan met stress. Alles met het doel om fit te zijn en te blijven.

Ik ben nieuwsgierig naar de cursussen Gezondheid en Opvoeding

Klik & Tik: internet voor beginners

Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Bibliotheek Hoorn helpt daarmee.

Wij bieden ondersteuning met Klik & Tik. Klik&Tik helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Je leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en hoe je bestanden kunt 'downloaden'.

Lees meer over de cursus Klik & Tik

Vaardigheden verbeteren?

Kijk dan eens op Oefenen.nl! Dit is een handige website met verschillende oefeningen om vaardigheden te verbeteren waar we dagelijks mee te maken hebben, zoals taal en rekenen maar ook ‘het lichaam’, ‘werk’ en ‘geld’.

Voer opdrachten uit middels filmpjes, of verdiep je in de theorie!