Digitaalhuis

Handig maar ook lastig

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Dat is handig. Maar ook lastig als je hier geen of weinig ervaring mee hebt. De Bibliotheek Hoorn helpt je verder. Met cursussen voor computers en internet. Iedereen is welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

 

Informatiepunt Digitale Overheid

Heb je vragen over de digitale overheid? Kom langs in de bibliotheek. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.

Meer weten

Cursus: Starten met je smartphone

Wil je jouw smartphone leren gebruiken? In de cursus ‘Starten met de smartphone’ leer je in 4 lessen de basis. We helpen je met apps downloaden en verwijderen, e-mails en foto's versturen, oplichting herkennen en veilig verbinding maken. Zodat jij veilig je smartphone kunt gebruiken.

 

Wanneer is de cursus?

Digitaal inloopsreekuur

Heb je vragen over je smartphone, tablet, laptop of iets anders digitaals? Bij het spreekuur helpen we je graag verder. Neem, indien mogelijk, het apparaat waar je vragen over hebt mee naar de bibliotheek.

Wanneer is het spreekuur?

Leren omgaan met de computer: Klik & Tik

In de cursus leer je werken met computers en internet. De cursus is voor iedereen die nog geen ervaring heeft met computers. 

Wanneer is de cursus?

Websites van de overheid: cursus Digisterker

Wil je leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De cursus Digisterker helpt je op weg. Voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. 

Digivaardig

Wanneer is de cursus

Vaardiger online: cursus Digivaardig

In de cursus leer je over zes belangrijke digitale thema's, zoals phising, digitaal welzijn en nepnieuws. 

Digisterker. Leer omgaan met websites van de overheid.

Wanneer is de cursus

Formulierenbrigade

Gratis hulp en uitleg bij officiële brieven en invullen van formulieren. De Formulierenbrigade Hoorn helpt.

Bekijk details

Nieuwsbrief

Meer weten over digitale zaken? Elke maand versturen we de nieuwsbrief Hoorn gaat digitaal. Daarmee blijf jij op de hoogte van all things digital. Zo blijf je digitaal fit en veilig. 

Aanmelden

Digitale Donderdag

Elke donderdag is Digitale Donderdag. Wil je meer leren over digitale zaken als nepnieuws, phishing en dergelijke? Volg dan onze social mediaposts, online Zoomsessies of workshops. 

Meer weten

Corona-apps en -websites

Wil je een corona-bewijs voor een buitenlandse reis? Moet je een afspraak maken voor een corona-prik of een booster? Gebruik de hulp op deze pagina.

Lees meer

E-book spreekuur

Lukt het niet om de e-books van de bibliotheek op je tablet of e-reader te zetten of een account aan te maken op het e-bookplatform? Of heb je een andere vraag over het lenen van e-books van de bibliotheek? Kom dan naar ons e-book spreekuur. Onze e-book adviseurs geven je graag persoonlijke, een-op-een uitleg en technische ondersteuning. De uitleg is gratis.

Bekijk details


NL-Plein

Wil je beter leren lezen en schrijven? Wil je beter spreken of luisteren? Kom dan langs bij het NL-Plein van Bibliotheek Hoorn.

Beter Nederlands leren