Activiteiten thuis

De bibliotheek thuis!

Je slaat de laatste bladzijde om van het boek dat je aan het lezen bent. 'Wat was dat een goed boek', denk je bij jezelf. Maar je moet nu wel weer op zoek naar een boek dat minstens net zo goed is. En dan gaat de bibliotheek dicht.
Gelukkig kun je met je bibliotheekabonnement véél meer dan alleen fysieke boeken lenen. En ook voor niet-leden zijn er nog genoeg opties. We zetten een paar dingen voor je op een rijtje.


E-books

E-books in de Online Bibliotheek

Via de online bibliotheek kun je gratis e-books lenen. Er is genoeg keuze want er zijn ruim 28.000 boeken beschikbaar voor jong en oud. Je leent maximaal tien boeken tegelijkertijd, die 3 weken op je apparaat (e-reader, tablet, pc of telefoon) blijven staan.

Als je voor het eerst e-books leent, wordt gevraagd je eenmalig te registreren met je e-mailadres. Lees hier meer over het lenen van e-books.


Meer weten over digitale zaken?

Leer meer over digitale onderwerpen

Wil je weten hoe je Whatsapp veilig instelt? Of hoe je kunt videobellen met je vrienden, familie of werk? Bel dan naar de Digivaardig Hulplijn? Elke woensdag is er spreekuur van 10.00-11.30 uur.

Of kijk mee met onze webinars waarin we onderwerpen als 'nepnieuws' bespreken.


Luisterboeken

De Luisterbieb

Met de app LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken op je tablet of telefoon. Je kunt kiezen uit ruim 3.700 luisterboeken (inclusief luisterboeken voor peuters en kleuters). De app is beschikbaar voor zowel leden als niet-leden. Speciaal voor deze bijzondere tijd heeft de online bibliotheek extra gratis luisterboeken toegevoegd.

Download de app in Google Play of de App Store. Heb je vragen of heb je hulp nodig? Kijk dan op Hulp Bij De Luisterbieb.


Inspiratietips voor kinderen

Jeugdbibliotheek

Bekijk onze jeugdpagina's met veel e-book en luisterboeken tips. Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl. Hier vind je inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via www.yoleo.nl.

Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes via deze link op jeugdbibliotheek.nl.

Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is dit een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten, ook via de jeugdbibliotheek.


Junior Einstein

Junior Einstein

Junior Einstein biedt een online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen.


Bereslim

Bereslim

Bereslim is dé aanbieder van pedagogisch verantwoorde computerspellen voor jonge kinderen. Bereslim is er voor kinderen van 3 tot 7 jaar én hun ouders en opvoeders. Kinderen kunnen leuke en leerzame spelletjes doen en prachtige prentenboeken bekijken.


Speuren in oude kranten en boeken

Delpher

Wil je deze extra tijd gebruiken om onderzoek te doen? Dat kan! Bijvoorbeeld in Delpher, dé website waar je ruim 100 oude kranten en boeken kunt doorzoeken. 

De Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren (DBNL) is een digitale collectie van teksten die behoren tot de Nederlandse letterkunde, taalkunde en cultuurgeschiedenis van de vroegste tijd tot heden. De collectie representeert het hele Nederlandse taalgebied.