NL-Plein

NL-Plein helpt je taalvaardiger worden

Wil je beter leren lezen en schrijven en de Nederlandse taal beter leren spreken? 
Wil je leren omgaan met computer/tablet en internet? Of taalvrijwilliger worden? 
Kom langs bij het NL-Plein van de Bibliotheek Hoorn. De NL-Pleinen zijn te vinden in al onze drie vestigingen.


Op het NL-Plein zijn lees- en leerboeken, woordenboeken en informatieve boeken te leen. Je kunt er advies vragen over boeken die goed bij jou passen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Tips voor thuis

Wat kun je thuis doen om de taal te leren? De bibliotheek geeft handige tips!

Online Taalcafé

In het online Taalcafé gaan we praten over het nieuws en andere onderwerpen, en er worden taalspelletjes gedaan. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Kitty Mol (kmol@bibliotheekhoorn.nl).

Lezen in een leesclub

Samen lezen in een leesclub

Wil je beter leren lezen en schrijven, spreken en luisteren? Doe mee met een leesclub op jouw niveau. Meedoen kan alleen op afspraak.

Lezen met je baby

Lezen met je baby

Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal! Kom naar de bibliotheek voor een gratis lidmaatschap en BoekStart koffertje voor je baby. 

Taalvrijwilliger

Als taalvrijwilliger help je anderen met de Nederlandse taal.

Vind je het fijn anderen te helpen met (de Nederlandse) taal? Zou je een leesclub willen leiden? Laat het ons weten en meld je aan.

Taalcafé voor mensen die Nederlands leren

In het Taalcafé oefen je de Nederlandse taal. Dat doe je samen met vrijwilligers en andere mensen die Nederlands leren. We gaan veel spreken. Het is gratis. Aanmelden kan bij de bibliotheek. Of bij Kitty Mol: kmol@bibliotheekhoorn.nl.

 

Boekentips