Vragen

 • Hoeveel en hoelang mag ik materiaal lenen?

  Je mag maximaal 10 boeken of 20 tijdschriften tegelijk lenen. Het maximum van 10 boeken mag je aanvullen met 10 tijdschriften. Dit maximum geldt niet voor materialen waarvoor je leengeld betaalt, hiervan mag je er zoveel tegelijk lenen als je wilt.

  boeken en tijdschriften: 3 weken
  cd's: 1 week
  dvd's: 1 week
  bladmuziek: 6 weken
  taalcursussen: 6 weken

 • Mag ik langer lenen in de vakantie?

  In de zomerperiode, als de scholen vakantie hebben, worden boeken en tijdschriften automatisch zes weken uitgeleend. Deze periode wordt aangekondigd in de bibliotheek en op deze website.

  Bovendien kun je je boeken overal ter wereld verlengen via internet. Ga hiervoor op www.bibliotheekhoorn.nl naar MIJN BIBLIOTHEEK

 • Kan ik ook materiaal inleveren wanneer de Bibliotheek gesloten is?

  Buiten openingstijden kun je je materialen inleveren in de buiten-inleverbus. Materialen die na 17.00 uur zijn ingeleverd, registreren wij de volgende openingsdag. Ook materialen die te laat zijn kun je inleveren via de inleverbus. De eerstvolgende keer dat je in de bibliotheek komt, kun je het op je pas geregistreerde bedrag betalen.

  De buiten-inleverbussen zijn gesloten met Oud & Nieuw, Luilak en Lappendag.

  De inleverbus van bibliotheek Risdam bevindt zich aan de achterzijde (parkeerplaats bij het wijkcentrum en zwemschool).

 • Waar en wanneer kan ik materialen inleveren?

  Je kunt materialen lenen bij alle drie de vestigingen van Bibliotheek Hoorn. Dit zijn de Centrale Bibliotheek, Bibliotheek Risdam en Bibliotheek Kersenboogerd (adressen en openingstijden).

  Inleveren van materialen kan ook bij een andere vestiging dan waar je ze geleend hebt. Bovendien hebben alle drie de vestigingen een inleverbus waar je de materialen buiten de openingstijden in kunt leveren.

Mijn bibliotheek

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Vind ons leuk op facebookVolg ons op twitterYoutube flickr

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij ook profiteren van leuke acties en kortingen en als eerste op de hoogte zijn van onze actviteiten binnen en buiten de bieb? Meld je nu aan!

Nieuwsbrief